avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Aplicarea apostilei pe diplome de studiu traduse în ...
Discuție deschisă în Traduceri

Aplicarea apostilei pe diplome de studiu traduse în limba italianã - Cum se procedeazã legal?

Vreau sa traduc si sa legalizez 5 diplome de studii cum se procedeaza exact? Am fost la inspectoratul scolar de asemenea la Prefectura pentru Apostila, am fost la un birou de traduceri si mi sa spus ca trebuie sa pun si o alta Apostila pe langa traducerea legalizata si de la biroul de traduceri mi sa spus ca trebuie sa platesc 900 lei, mi se pare o suma destul de marisoara. Daca am diplomele doar cu Apostila Consiliului Judetean si de asemenea doar traduse si legalizate se pot lua in considerare ca nu as mai pune si a doua Apostila. Mentionesz ca le traduc in limba italiana. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 17:49, 8 Februarie 2012
Diplomele trebuie vizate de ministerele de resort, apostilate, traduse si legalizate. Pentru ca traducerile diplomelor sa fie conforme si sa fie acceptate ca fiind fidele originalelor, trebuie apostilate in cele din urma de catre Camera Notarilor Publici.
Pe scurt, procedurile ar fi:
- vizarea actelor de studii la Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerul Educaţiei şi Cercetării sau/şi la Ministerul Sănătăţii;
- apostilarea actelor de studii vizate la instituţiile de mai sus la Prefectura judeţului în care aveţi domiciliul;
- traducerea actelor de studii (cu cele două ştampile obţinute în primele două proceduri) în limba ţării în care acestea urmează a fi folosite; semnătura traducătorului (care trebuie să fie autorizat de către Ministerul Justiţiei pentru a efectua traduceri în limba respectivă) se legalizează apoi la orice notar public din România;
- apostilarea traducerilor actelor de studii

[ link extern ]
[ link extern ] /
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apostila se aplicã pe documentul original sau pe traducerea acestuia? r_monika r_monika Buna ziua,am solicitat traducerea in limba spaniola al unui certificat de competente profesionale la un birou notarial.S-a tradus si s-a apostilat ... (vezi toată discuția)
Autorizare traducator engleza si italiana iota_mihai iota_mihai Buna ziua, Sunt absolvent de facultate,am facut la scoala aproximativ 10 ani de limba engleza,am diploma de absolvire care sa o ateste si am diploma de ... (vezi toată discuția)
Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)