avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista vreo solutie legala?!? Pensie alimentara din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista vreo solutie legala?!? Pensie alimentara din strainatate

buna ziua,
ma aflu in urmatoarea situatie si as dori sa stiu daca am vreo solutie: sotul meu lucreaza in strainatate de aprox. 2 ani, eu ramanand acasa cu doi copii minori, de 13 ani si aproape 10 ani, neavand un job platit. a plecat la munca, desigur, si cu acordul meu, eu ramanand fara loc de munca chiar in aceea perioada. desigur ca imi doresc un job, pe care il caut neincetat, dar este foarte greu de gasit la 40 de ani si cu doi copii de care ma ocup. problema ar fi urmatoarea: de la o vreme, sotul meu trimite bani acasa dupa cum are chef. eu nu am ajuns la el sa stiu cum stau lucrurile, luand de bun tot ce-mi zice. ideea este ca nu am alta sursa devenit, credeti-ma ca zilnic aplic pt un job, dar nu mai pot trai in acest stres psihic si nesiguranta de zi cu vis-a-vis de copiii mei. va rog sa-mi spuneti daca are vreo obligatie cumva in aceasta situatie sa nu ne mai supuna unei asemenea stari, pentru ca nu mi se pare normal sa trimita cativa banuti cum are chef sau nu! repet, stiu ca cea mai buna solutie este un job pentru mine, dar nu reusesc sa gasesc. nu suntem divortati, vreau sa stiu: il pot "obliga" cumva pentru copiii sa trimita o anumita suma de bani lunar? as putea face asta cumva? daca da, va rog sa-mi spuneti ce si cum.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 21:12, 9 Noiembrie 2013
m_ella2005@...am experienta. am lucrat pana acum doi ani cand a plecat sotul meu pt a munci si eu a sta cu copiii. ei merg la o scoala buna, sa zicem, cu program extra scolar si tot nu stau 6/7 ore pe zi. ideea este ca practic asta a fost intelegerea noastra. nu am stiut ca poate "profita" de ea. ma vad obligata de a munci, dar nu inainte de a-mi asigura copiii. scoala este un pic departe si copiii au program diferit. la fel cum un barbat munceste de dimineata pana seara, la fel munceste si o femeie in ziua de azi. si cred ca e mai usor sa stai cumva pe tusa 2/3 ani pana la pensie, decat 20. am spus ca vreau si lucrez!
gi-jane2@ sotul meu lucreaza in strainatate si nu cred ca vb despre 200 lei, desi si cu aceia as avea ce face in situatia data.
repet, pot face ceva, casatoriti fiind?
multumesc!

@disgraziata- multumesc pentru intelegere. exact asta mi se intampla. am studii superioare si nu-mi gasesc nicicum un job. eu nu imi caut de ieri, de azi ci de acum 2 ani. s-au deschis "n" super si hiper market-uri la noi, avand studii economice si tot nu mi-am gasit loc fara relatii. ideea este ca ne descurcam asa, dar nu suficient...si acum sa fim "supuse" unui asemenea stres psihic chiar de cine nu trebuia, simt ca nu mai pot si trebuie sa fac mai mult pt. copiii mei. "ma ucide" nesiguranta" aceasta.
multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
Admin, administrator
divort,partaj si ordonanta presedintiala pana la terminarea procesului de divort si partaj ptr stabilirea pensiei alimentare si custodia copiilor.
Si totusi eu v-am intrebat daca lucreaza permanent, temporar, e plecat cu contract de munca, unde sta, plateste chirie, cat castiga, dar nu vreti sa rapsundeti la aceste intrebari.

Ce nu inteleg eu:
- ati renuntat la job ca asa v-ati inteles cu sotul sau ati ramas fara job, cum e pana la urma?
- cautati activ un loc de munca ori doar mai trimiteti cate-un mail/cv, pentru ca nu v-ati asigurat intai copiii?
- daca maine ati gasi un job, cine ar sta cu copiii, aveti variante?
Raspunsurile la intrebarile m_ellei ar ajuta.

Inca odata: se poate asigura un venit pentru copii din partea sotului; cat, nu stim, m_ella a intrebat ca sa va spunem o solutie, dar n-a primit raspuns. Gi0-jane a spus clar ca vorbim de 200 de lei daca nu stiti pe udne lucreaza sotul...

Concentrati-va pe solutionarea problemei si nu doar pe problema in sine, noi va spunem degeaba daca dv. nu vreti sa auziti raspunsurile.

Nu discutam despre persoanele care mai au 3 ani pana la pensie, ca nu e de bine; pensie anticipata stiam ca nu mai e, dar eu nu ma ocup cu asigurari sociale. Aveam impresia ca s-a scos de vreo 2-3 anisori.

Din practica sunt de acord ca orice proces de acest tip ar deschide cutia Pandorei; de regula, cand un sot procedeaza astfel, s-a intamplat ceva. O relatie matura la distanta nu rezista. Iar divortul nu vad sa va avantajeze in situatia in care va aflati acum. Niciun dosar nu vad sa va ajute, caci nu stiti ce reconventionala ar aduce cu el, ce ascundere de venituri, ce surpriza cu un divort.
E o parere, nu e musai cea mai buna. Lucrurile privite din perspectiva mea apar diferite de aceleasi lucruri privite din perspectiva dv.
Ar fi bina sa va informati despre divort, partaj, situatie economica, modalitati de impartire in natura, sulte, locuinta copiilor, creiterii, solutii, modalitati de probatoriu, asigurare de dovezi si incepeti o munca de adunare de probe pentru a va pune la adapost intr-un eventual divort.
Dupa aceea puteti cere si pensie si partaj si divort... insa in situatia de azi e riscant.
In tara unde lucreaza nu se da alocatie pentru copii? Lamuriti-l sa depuna acte pentru alocatie, sa deschida cont si sa va dea dvs. cardul contului, alocatiile in UE sunt de peste 100 de euro pentru un copil v-ati descurca mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme razvanbeliu razvanbeliu buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un ... (vezi toată discuția)
Partaj vladulescuovidiu vladulescuovidiu sunt divortat de 3 ani,dar nu am facut partajul. detinem o casa batraneasca si 1000mp,lasata(amandurora) cu act de intretinere de bunica mea,pe care am ... (vezi toată discuția)
Partaj Nico1974Gramada Nico1974Gramada Buna ziua. O ruda f apropiată are un necaz mare. Dupa 25 ani de căsătorie si mai bine de 15 de crescut baietii singura-sotul fiind plecat in afara(unul de ... (vezi toată discuția)