avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme

buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un act,acum minorul nu mai coopereaza avand situatie grava la scoala si nici la mama nu vrea sa mearga ,ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: razvanbeliu , utilizator 11:42, 30 Ianuarie 2015
Ce se poate face in ce sens? In sensul ca minorul sa coopereze sau ce?
Depinde de varsta, se educa, se merge la psiholog si cu el si fara el, se rezolva situatia. Totusi, nu sunt sigura ca am inteles sensul intrebarii dv.
Se poate merge la scoala si vedea care sunt problemele (nu la ce materii are note mici ci de ce are note mici, nu ca nu vrea invete, ci de ce nu vrea).
In functie de localitatea in care este scoala poate exista un consilier scolar cu care parintele poate sta de vorba.
Daca nu va descurcati ca parinte puteti cere ajutor - psiholog - care sa va arate unde aveti probleme si cum puteti sa le rezolvati.
Din mesaj reiese ca e vorba despre un copil de care nu-i pasa nici mamei si nu-i pasa nici tatalui, asa ca de ce i-ar pasa lui????

Legal nu aveti solutii - pentru ca nu aveti nici probleme.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator
V-ați împiedicat undeva de faptul ca nu exercitati autoritatea părintească?
buna ziua , intrebarea era ca mama nu coopereaza si cum pot face sa-l trimit la ea ptr ca este in custodia ei si ea ii trimite bani el are aproape 17 ani si vrea ca ea sa aiba grija lui din multe motive pe care daca tineti neaparat le pot scrie.
a...
am crezut ca vreti sa-l faceti sa revina pe drumul cel bun, desi ati fi putut avea grija de el in anii astia cat a stat la dvs, ca e pe undeva vina dvs, a parintilor, iar acum vreti sa il trimiteti plocon maica-sii si nici ea nu-l vrea, nici copilul sa se duca la ea. N-aveti incotro, va trebui sa il pastrati la dvs, incercati sa reparati ce s-o putea.
Nu vad nimic în interesul lui să se mute în străinătate.
Dați-l întâi sa învețe o meserie dacă scoala nu îi place.
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o hotarare judecatoreasca cu program de vizitare ... stefan_71 stefan_71 Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca cu program de vizitare copil insa de 1 an si 3 luni nu a mai fost respectata de catre mama copilului din cauza ... (vezi toată discuția)
Minorii problema, mark37 mark37 Buna seara, Sunt un tata al unui minor,despartit de 2 anii de mama copilului ,in sentinta judecatoreasca se spune ca ambi parintii trebuie sa participe la ... (vezi toată discuția)
Divort, copil minor, mama pleaca la munca in strainate, face actiuni de indepartare a copilului de tata RaduTroy RaduTroy Sotia a divortat. Hot. Jud.:copilul la mama, eu platesc pensie; locuim impreuna, custodie comuna. Imediat dupa hotarire mama pleaca in strainatata la munca, ... (vezi toată discuția)