avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata contributii pentru salariati si facilitati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata contributii pentru salariati si facilitati

In ce conditii o interprindere individuala nu plateste darile catre stat cand angajeaza un salariat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:31, 24 Octombrie 2013
In conditiile in care angajeaza someri peste 45 ani, sau unici intretinatori de familie ori absolventi, sunt scutit de plata contributiei la somaj si beneficiaza lunar pentru o perioada de 12 luni de o suma cuprinsa intre 500 - 750 lei cu conditia mentinerii angajatului pe o perioada de minim 3 ani.
Legea nr. 250/2013, publicata in Monitorul Oficial in luna iulie care modiifca Legea nr.76/2002, a stabilit ca angajatorii pot beneficia de stimulente financiare in situatia in care angajeaza in munca: absolventi ; someri peste 45 de ani sau someri parinti, unici sustinatori ai familiilor monoparentale; someri care in termen de 5 ani de la data angajarii indeplinesc conditiie legale de pensionare; elevi si studenti pe perioada vacantelor ; ucenici ;persoane cu handicap; tineri cu risc de marginalizare sociala, astfel :

Angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri in varsta de peste 45 de ani sau someri care sunt parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni.

Angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii, indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta, daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala, beneficiaza lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor respective, de o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj.

www.avocatnet.ro/content/art...




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii ElenaAmza ElenaAmza Am 59 ani, indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta si vechime integrala in munca in luna mai 2016 iar pana atunci vreau sa lucrez program ... (vezi toată discuția)
Lege ajutor lilicrin lilicrin exista vre-o lege ce ajuta o firma daca angajeaza proaspat absolventi de facultate si persoane peste 45 de ani? Daca da care? (vezi toată discuția)
Perioada de somaj elis16 elis16 buna ziua, as dori sa stiu daca perioada de somaj se calculeaza la stagiul de cotizare. ce benefifii au angajatorii care angajeaza persoane peste 50 ... (vezi toată discuția)