Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: fostul sot a obtinut miscorarea pensiei alimentare, pe motiv ca e somer, situatie dovedita cu acte. Asta acum aprox. 2 ani. Salariul minim, intre timp a crescut, cum se stie, de la 700 leila 800 lei. Cum nu stiam daca s-a angajat pe undeva, am cerut recalcularea pensiei alimentare in functie de noul minim pe economie. A venit dl. cu adeverinta de venit; munceste cu juma' de norma la o firma X (apartinand fratelui sau) si realizeaza un venit brut de 480lei.
1) In aceste conditii, pensia alimentara a minorelor se va stabili in functie de venitul realizat de el?
2) Daca eu i-am dat lui, cu titlu de sulta, 46.000 lei, acea suma poate fi luata in calcul ca fiind sursa de venit?(depozitati intr-o banca, la acea suma poate obtine undeva la 300lei/luna dobanda).
Va multumesc.
Revin cu informatii pentru viitoarele persoane interesate: faptul ca a venit cu adeverinta cu venitul realizat mai mic decat minimul pe economie nu a contat in fata instantei. Pensia a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie.
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.