Acum 3 ani la un meci al echipei mele am lasat lantisorul meu de aur de 18 g la unul dintre oamenii din staff...dupa meci mi-a zis ca l-a pierdut...de atunci ma tot rog de el fie sa imi dea banii pe lant fie sa imi cumpere altul cu aceeasi greutate...aceasta fapta se incadreaza la abuz de incredere? pot sa il dau in judecata si sa cer daune chiar mai mari avand in vedere perioada mare in care nu am primit nimic? tin sa mentionez ca jucatorii au fost martori cand i-am dat lantul la inceputul meciului...si ca...nu mai am actul prin care a fost cumparat lantisorul...ce pot face sa imi recuperez prejudiciul? va multumesc pentru eventualele raspunsuri...
abuz de incredere ar fi numai daca lantisorul ar fi in continuare la acest individ si el refuza sa vi-l dea. Cata vreme nu se poate dovedi ca il mai are, atunci nu exista infractiunea respectiva. Nu cred ca exista in mod intemeiat un motiv pentru plangere penala.
Apreciez ca va puteti judeca in civil si sa ii solicitati sa va despagubeasca cu valoarea lantisorului. La aceasta suma se vor adauga cheltuielile de judecata : taxa de timbru, onorariu de avocat etc.
Ar fi fost posibil sa depuneti o plangere penala pentru abuz de incredere dar dvs aveati la dispozitie doua luni sa depuneti plangere de la refuzul de inapoiere, acum este tardiv, sesizare acestei infractiuni se face la plangere prealabila.
In primul rand vreau sa multumesc pentru raspunsuri.In al doilea rand as vrea sa intreb care este articolul din Codul Civil in baza caruia il pot actiona in judecata si cat e termenul de prescriptie pt aceasta infractiune?In cazul in care se ajunge la proces trebuie sa am actele lantisorului prin care sa demonstrez greutatea?
puteti sa il actionati in instanta daca nu au trecut 3 ani de la data cand i-ati dat bunul respectiv. Daca va decideti sa o faceti, este mai bine sa apelati la un avocat, pentru ca simpla cunoastere a textului de lege nu este suficient.
Pe de alta parte, va trebui sa observati ca judecata civila presupune obligarea celui caruia i-ati incredintat bunul la plata de despagubiri - NU presupune aplicarea vreunei pedepse penale.
Agresiune fizica
Larissa02
Buna seara.
Se intrebarea mea este atunci cand o persoana te ameninta in repetate randuri verbal iar la un moment dat cand se intalnesc te strange de gat cu ... (vezi toată discuția)