avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS

Cetatean roman ,ramane fara venituri incepand cu sept. 2012, plateste CASS direct la Ad.tia fiscala pana in luna martie 2013 inclusiv . Incepand cu 22 martie 2013 pleaca din tara pana in 20 octombrie 2013.
Merge sa plateasca CASS, dar i se cere plata retroactiva pe perioada aprilie - octombrie !!
Este normal / legal ?
Cel mai recent răspuns: miltiade , utilizator 15:19, 25 Octombrie 2013
Nu e normal, insa e legal.
Din codul fiscal ART. 296^32 Contribuţia de asigurări sociale de sănătate privind persoanele care nu realizează venituri
(1) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I - III, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, precum şi venituri din pensii mai mici de 740 lei şi nu se încadrează în categoriile de persoane care beneficiază de asigurarea de sănătate fără plata contribuţiei, pentru a dobândi calitatea de asigurat, au obligaţia plăţii contribuţiei individuale lunare de asigurări sociale de sănătate.
(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate o reprezintă valoarea salariului minim brut pe ţară.
(3) Plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) se efectuează lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţia.
Va multumesc D.l George !
cetateanul roman in cauza se va stardui sa multumeasca sistemul romanesc, poate ..poate se vor redresa finantele acestei tari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jocuri de noroc puicuta puicuta la castigurile la bingo se mai calculeaza alte impozite sau contributii in afara de 25% impozit? (vezi toată discuția)
Plata asigurari de sanatate Corina6 Corina6 Am avut serviciu pana in 2006 . Din 2007 pana acum in 2015 sunt persoana fara venit . Nu detin casa si masina si teren. Nu am ajutor social deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Plata cass la venitul din dividende SCSAMRICSA SCSAMRICSA Daca un pensionar este administrator unic la firma proprie (SRL) fara angajati, trebuie sa plateasca (in calitate de persoana fizica) CASS la dividendele pe ... (vezi toată discuția)