avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal Prescriptie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal Prescriptie

Am fost amendat pe data de 16 August, nu am stiut ca am fost amendat. Dupa o luna jumatate primesc de la primarie Instintarea de Plata, am aflat ca pe 22 August a fost afisata amenda pe poarta locuintei mele. Am depus contestatie motivul fiind ca a pv fost lovit de prescriptie. Conform ICCJ Cerinţa comunicării procesului-verbal de contravenţie şi a înştiinţării de plată este îndeplinită şi în situaţia refuzului expres al primirii corespondenţei, consemnat în procesul-verbal încheiat de funcţionarul poştal.” În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 450 din 23 iulie 2013, a fost publicată Decizia ÎCCJ nr. 10 din 10 iunie 2013”, modalitatea de comunicare a procesului-verbal de contraventie si a instiintarii de plata, prin afisare la domiciliul sau sediul contravenientului, este subsidiara comunicarii prin posta, cu aviz de primire.
INTREBAREA ESTE AMENDA ESTE LOVITA DE PRESCRIPTIE? VA FI ANULATA CU SIGURANTA CONTRAVENTIA?
Cel mai recent răspuns: vasile05 , utilizator 21:43, 24 Octombrie 2013
Amenda nu va fi anulata si nici, tocmai pentru ca nu ati facut plangere in termen.
Am facut plangere impotriva pv imediat de la comunicarea instintari de plata primita de la primarie, si plangerea a fost acceptata de instanta urmand sa fie judecata.
INTREBAREA ESTE AMENDA ESTE LOVITA DE PRESCRIPTIE? VA FI ANULATA CU SIGURANTA CONTRAVENTIA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primirea amenzilor prin afisare covasenco covasenco De putin timp am aflat si eu de primirea amenzilor prin afisare. Doresc sa stiu mai exact cum functioneaza! Din lege stiu ca daca nu primesti/refuzi primirea ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr - p.v. necomunicate CipM CipM Am primit prin posta o executare silita pt 2 P.V. din 2011 pt 2 contraventii (lipsa rovinieta) la doua saptamani distanta intre ele (56 euro + 450 lei ... (vezi toată discuția)
Proces verbal lasat in usa terminus1 terminus1 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie, in urma cu o luna am fost amendat de un echipaj de la rutier pentru depasirea vitezei cu vro 20-30km intr-o ... (vezi toată discuția)