avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal lasat in usa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal lasat in usa

Buna seara,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie, in urma cu o luna am fost amendat de un echipaj de la rutier pentru depasirea vitezei cu vro 20-30km intr-o localitate din tara, mi s-a intocmit proces verbal, nu l-am semnat deoarece aveam o perioada financiara mai grea si nu puteam plati amenda in timp de 2 zile astfel incat sa o platesc la jumate, asa ca am ales sa nu semnez procesul ca sa-l primesc acasa in termen de o luna si sa platesc amenda in maxim 2 zile din in momentul in care-l primeam ca sa pot plati doar jumatate.

Au trecut exact 30 de zile de cand s-a intamplat si am gasit procesul verbal in usa, iar langa el un alt proces verbal de constatare care a fost semnat de un vecin de pe o alta strada mentionand ca nu m-au gasit acasa.

Eu mentionez ca eram plecat din localitate in momentul in care acel cineva a venit sa mi-l aduca acasa iar eu am luat la cunostinta de acel PV doar dupa aproximativ 3 zile, ceea ce inseamna ca nu mai pot plati amenda la jumatate. (chiar am fost sa o achit si nu am fost inteles, deci nu am reusit sa o platesc la jumatate)

Ce pot face? Ce ma sfatuiti sa fac? Adica nu ar fi trebuit sa-mi trimita o recomandata sau ceva pentru care sa semnez eu personal?

Multumesc, o seara buna.
Cel mai recent răspuns: negut , utilizator 10:39, 20 Noiembrie 2014
Este una dintre modalitatile de comunicare PV prevazute de dispozitiile in vigoare
Aspectul ca s-a comunicat si PV suplimentar cu martor recunoscut de dvs drept vecin,
demonstreaza interesul politiei a se asigura ca a parcurs procedura legala de comunicare PV,astfel incat dvs sa nu puteti invoca ca nu ati luat la cunostiinta de PV
procedura de trimitere a proceslor verbale de contraventie este trimiterea prin posta .ICCJ in Dosar nr. 7/2013 recurs in interesul legii a decis "Modalitatea de comunicare a procesului-verbal de contravenţie şi a înştiinţării de plată, prin afişare la domiciliul sau sediul contravenientului, este subsidiară comunicării prin poştă, cu aviz de primire."
Daca nu au trecut 15 zile de cind vecinul v-a dat pv. ,si el va da o declaratie precum ca a primit el pv si vi l-a la inminat la data x puteti face Plingere la Judecatorie precum ca pv nu a fost comunicat corect si sa fie anulat .Procesul de Plingere este gratuit ,cred.Cit timp este facuta Plingerea se suspenda oricum plata amenzii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda circulatie badcatalin badcatalin Buna ziua Am luat o amenda pe 26 decembrie pentru depasirea vitezei regulamentare in localitate,am refuzat sa semnez procesul verbal si mi-a venit azi, 7 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat Intamplare Intamplare Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru trecere prin loc nepermis maltomme maltomme Buna ziua..sunt din Cluj Napoca si am fost amendat pentru trecerea printr un loc nepermis..vreau sa specific ca in zona in care am fost amendat se desfasoara ... (vezi toată discuția)