avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PLANGERE PENALA PT. CALOMNIE SI INJURII, ABUZ IN ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PLANGERE PENALA PT. CALOMNIE SI INJURII, ABUZ IN SERVICIU

Buna ziua.
Doresc sa stiu daca este vreun termen de depunere a unei sesizari penale, la PARCHET, plecand de la data cand a avut loc evenimentul?
La mine au fost mai multe evenimente, iar ultimul pe 04.10.2013!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:11, 25 Octombrie 2013
Termenul de 2 luni este pentru introducerea plangerii prealabile.
Acesta curge de la data la care persoana vatamata a cunoscut cine faptuitorul.
Acest termen este termen de decadere, ceea ce inseamna ca daca nu introduceti plangerea prealabila in interiorul acestui termen, sunteţi decazut din dreptul de a mai introduce plangerea prealabila, sau daca o introduceţi aceasta va fi respinsa ca tardiv introdusa.
Termenul de doua luni pentru introducerea plangerii prealabile curge de la data cand dvs aţi cunoscut cine este faptuitorul si nu de la data comiterii infractiunii.
Daca a trecut termenul de 2 luni in care puteti depune plangerea penala-nu este cazul dvs avand in vedere data precizata,totusi aveti posibilitatea unei actiuni in fata instantei civile pentru daune.

Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen intentare proces pentru calomnie teresa_annamaria teresa_annamaria Buna seara! As vrea sa stiu daca exista o perioada de un anumit numar de luni de la comiterea faptei pana la care se poate intenta un proces pentru o fapta de ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala sindicalistul sindicalistul pote depune plangeri penale pentru infractiunea de Fals - art 289 si 292 CP si infractiunea de Abuz in serviciu art 246 CP DUPA perioada chiar daca a trecut ... (vezi toată discuția)