avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Perioada concediului pentru cresterea copilului - ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Perioada concediului pentru cresterea copilului - vechime in munca ?

Vă rog să-mi spuneţi dacă concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada august 2008 - aprilie 2010 constituie vechime în muncă (dacă se valorifică în calculul vechimii în muncă)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 26 Octombrie 2013
De la 20.01.2007 , CCC constituie vechime in munca.
1. In acea perioada se aplica OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului care spunea:

Art.18
...
(7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

2. Asadar perioada de CCC, in cazul dvs., costituie vechime in munca si se are in vedere la calculul sporului de vechime in munca.
Modificarea OUG nr.148/2005, in acest sens, s-a facut in baza Legii nr.7/2007 - Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului , publicata in M. Of. nr. 33 din 17 ianuarie 2007 si care a intrat in vigoare la data mentionata mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioade luate in calcului sporului de vechime ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca perioada in care un salariat are raportul de serviciu suspendat pentru concediu de cresterea copilului se poate valorifica la ... (vezi toată discuția)
Numar de zile de concediu de odihna in functie de vechime in munca oanazid oanazid Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr -o problema: lucrez in administratia publica, din iunie 2003, si pana in prezent, s i anume octombrie 2014. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca si concediu de crestere copil ana500 ana500 Buna ziua . Imi puteti spune si mie daca este considerata vechime in munca perioada concediului de crestere copil? Este vorba de o persoana care are 4 copii ... (vezi toată discuția)