avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NUMAR DE ZILE DE CONCEDIU DE ODIHNA IN FUNCTIE DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NUMAR DE ZILE DE CONCEDIU DE ODIHNA IN FUNCTIE DE VECHIME IN MUNCA

Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr -o problema: lucrez in administratia publica, din iunie 2003, si pana in prezent, s i anume octombrie 2014. In aceasta perioada am beneficiat de doua concedii de crestere copil, doi ani o data si alti doi ani o data.As vrea sa stiu care este numarul de zile de concediu de odihna de care as putea beneficia in 2014.21 de zile sau 25...?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:22, 31 Octombrie 2014
Sunteti functionar public sau personal contractual?
Sunt functionar public.
OG nr.6/2007
Art. 22
(1)Funcţionarii publici au dreptul anual la un concediu de odihnă plătit, în raport cu vechimea lor în muncă, după cum urmează:
Vechimea în muncă - Durata concediului de odihnă
până la 10 ani - 21 de zile lucrătoare

peste 10 ani - 25 de zile lucrătoare
Da, multumesc stiam asta, dar ce ma intereseaza este daca cele doua concedii de crestere copil, se adauga la vechime, adica la timpul efectiv lucrat, sau nu?Adica, cu cele doua concedii as avea 11 ani vechime in munca si automat, dreptul la 25 zile concediu de odihna ?
CCC , potrivit legislatiei in materie, constituie vechime in munca şi în serviciu şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, incepand cu data de 20.01.2007.

Alte discuții în legătură

Cic -vechime in munca! mamalui Stefan mamalui Stefan Va rog sa-mi spuneti care este baza legala care considera C.I.C vechime in munca?Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Concediu odihna aferent concediului pt. ingrijirea copilului aritim aritim Buna ziua, De curand am aflat de la o mamica care s- a intors la lucru dupa ce a stat 1 an acasa cu copilul in concediu de crestere a copilului ca ... (vezi toată discuția)
Spor vechime roxanas roxanas O salariata(functionar public) angajata in noiembrie 2007 (fara nici o zi vechime) a fost in concediu maternitate si concediu crestere copil in perioada ... (vezi toată discuția)