avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nume de familie gresit, probleme la dezbaterea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nume de familie gresit, probleme la dezbaterea succesiunii

tatal meu are varsta de 65 ani si nu a stiut pana astazi ca parintii lui aveau numele de famile PANDELEA si nu PANDELE asa cum e trecut in certificatul de nastere #-o...parintii lui sunt decedati si trebuie sa faca succesiunea la bunurile ramase,impreuna cu ceilalti frati...imi puteti spune acum ce poate sa faca daca el detine un nume gresit de familie si nu cel pe care il aveau parintii lui?toate actele si bunurile pe care tatal meu le detine sunt pe numele din certificat si acesta ne fiind numele corect..ce e de facut?multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:59, 27 Octombrie 2013
Este necesar a se efectua rectificarea tuturor actelor de stare civila si de identitate ale parintilor si implicit si ale dvs. si fratilor dvs. deoarece este clar ca daca numele bunicilor corect este Pandelea si dvs. si parintii si copii dvs. trebuie sa aveti un nume comun si anume acela de Pandelea. Mergeti cu tatal la starea civila de la locul de domiciliu, daca acesta nu corespunde cu cel de la locul de nastere si de casatorie se poate face corespondenta, intrucat rectificarile se fac prin dispozitie a primarului unde au fost inregistrate actele de stare civila. Rabdare pentru ca este de durata. Dupa ce se face rectificarea certificatului de nastere si de casatorie se solicita rectificarea numelui din actele de proprietate si schimbarea cartilor de identitate ale parintilor dvs. Dupa care urmati dvs. si fratii dvs, apoi dupa caz copii dvs. In cateva luni se rezolva. Apoi se solicita succesiunea dupa bunici.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
Justitiarul711, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati vorbit cu un notar si nu v-a dat o solutie? Ccai se dau niste declaratii de notorietate, se audiaza martori si gata, nu-i de netrecut acel obstacol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme schimbare carte de identitate ContSters374860 ContSters374860 Buna seara, Voi prezenta un caz concret fara a da nume reale.Este vorba de o persoana de sex masculin care dorea sa-si schimbe Cartea de Identitate. Acesta ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)