avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara minor cu un parinte angajat in Germania

Fostul meu sot se afla in Germania, cu actuala lui familie, unde lucreaza, cu contract de munca. Am aflat recent de la o cunostinta al carei sot lucreaza in aceleasi conditii in Germania, ca primeste pensie alimentara pentru copiii minori de la statul german, in completarea celei primite in Romania, pana la suma prevazuta in Germania pentru minori. Am gasit si un articol in acest sens. V-as ruga sa ma edificati in privinta demersurilor ce trebuiesc facute pentru a putea beneficia si fiica mea de aceasta alocatie, mai ales ca pensia alimentara primita de la tatal ei este de 120 lei lunar.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Narcisa77 , utilizator 19:17, 19 Mai 2023
Conditii indepliniti, vorbiti cu el sa depuna cererea.


Alocaţia pentru copii ( Kindergeld )

Cetăţenii români care au copii beneficiază de alocaţie în Germania, dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

· impozitarea nerestricţionată a veniturilor în Germania,

· renunţarea la alocaţie în România,

· depunerea unei cereri în scris la autoritatea pentru alocaţii ( Familienkasse ).



Alocaţia se acorda pentru :

· copii proprii sau adoptivi, a căror domiciliu se află în unul din statele membre a Uniunii Europene,

· nepoţi, dacă aceştia locuiesc cu bunicii în aceeaşi locuinţă/ casă;

· copii care locuiesc în acelaţi spaţiu locativ cu solicitantul alocaţiei şi care sunt îngrijiţi de către acesta.

Alocaţia se acordă pentru cei mai sus mentionaţi până la împlinirea vârstei de 18 ani necondiţionat, după care aceasta poate fi platită în continuare în cazul în care copilul nu are un venit propriu mai mare de 8.001 Euro anual.

Alocaţia se plăteşte până la împlinirea vârstei de 25 de ani dacă copilul merge la şcoală/ liceu/ facultate ori acesta se află într-o ucenicie sau este înregistrat la forţele de muncă ca solicitant a unui loc de ucenic.

Pentru copiii cu handicap, care nu pot să se întreţină singuri, alocaţia se acordă pe termen nelimitat, cu conditia ca handicapul sa fii existat deja până la împlinirea vârstei de 25 de ani.

Alocaţia pentru fiecare copil este de 184 de euro , pentru al treilea copil 190 de euro, iar pentru al patrulea şi următorii 215 Euro pe luna, şi poate fi obţinută retroactiv doar pe 4 luni de la înaintarea cererii.
[ link extern ]
eu va spuneam despre legislatia din Germmniasi din cazurile pe care le cunosc. daca dvs. cunoasteti altceva puteti actiona in consecinta
Articolul gasit de mine este mai vechi; sa inteleg ca nu mai este valabil? Il scriu mai jos:
"Potrivit Regulamentului European nr. 1408, „salariaţii, lucrătorii independenţi si membrii familiilor acestora care se deplasează în interiorul Uniunii Europene beneficiază de securitate socială“. Astfel, părinţii au posibilitatea de a solicita alocaţiile pentru copiii aflaţi în îngrijire de la statul pe teritoriul căruia au locul de muncă .

Persoanele interesate trebuie să completeze si să le depună la instituţiile abilitate să facă analiza dosarelor, doua formulare:
-formularul E 411 – cererea de informatii privind dreptul la prestatiile familiale in statul de resedinta al familiei
si
- formularul E 401 – atestat privind componenta familiei in vederea acordarii prestatiilor familiale.

De exemplu, dacă statul de resedinţă al minorului este România, iar unul dintre părinţi lucrează aici, iar altul într-o altă ţară comunitară, atunci copilul îsi va lua alocaţia de la statul român, urmând ca celălalt stat să acorde un complement diferenţial.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook"
interesati-va, insa dvs chiar credeti ca statul german este dispus sa plateasca alocatii de cateva sute de euro pe copil oricaror peroane care lucreaza in Germania?:D
oricum, directivele nu sunt Regulamente si statele sunt cele care le aplica prin legislatia nationala....

cunosc n cazuri de perosoane care, chiar casatoriti au pus aceasta problema, iar statul german le-a raspuns ca daca minoriii nu se afla pe teritoriul german , mai mult nu sunt integrati in sistem de invatamant acolo nu beneficiaza de nici o alocatie.

cu statul roman este altceva...isi permite la ce nici 10 euro pe copi sa acorde si refugiatilor din Somalia, doar sa demonstreze ca are solicitari
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Va multumesc mult! As mai avea o intrebare: daca voi renunta la alocatia primita in Romania in favoarea celei primite de tatal fetei in Germania, iar dupa o vreme el s-ar intoarce in tara, pot face din nou cerere pentru primirea alocatiei in tara?
Va multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copii in germania cristiandaniel cristiandaniel Buna seara. Am 2 copii, unul de 3 ani si unul de 8luni,iar tatal lucreaza legal de 1 an in Germania, eu si copii locuim in Romania. Pentru copilul de 8luni iau ... (vezi toată discuția)
Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Alocatia europeana pentru copii se poate obtine daca sunt divortata? dia_dia45 dia_dia45 Buna dimineata. Poate cineva sa ma lamureasca in leg cu o problema legata de alocatia europeana? Alocatia europeana pt copii se poate obtine in cazul in care ... (vezi toată discuția)