avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara - martora fara voie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara - martora fara voie

sunt pusa martora fara voia mea de catre o vecina care s-a certat cu concubinul ei acesta s-a purtat vulgar a filmat-o in timp ce faceau dragoste si a imprastiat cd prin toate cunostintele ei chiar si mie mi-a dat un cd .dupa o perioada l-a dat in judecata iar ea ma pune pe mine martora impotriva vointei mele .mentionez eu nu am vizionat acel cd doar il-am dat ei .nu vreu sa am de a face cu ceea ce s-a intamplat intre ei eu am rupt orice legatura cu ea .Am fost chemata la politie sa dau o declaratie ,acolo am spus ca nu stiu ce s-a petrcut si nu am spus nici despre cd ce trebuie sa fac daca voi fi chemata iar?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:06, 28 Octombrie 2013
să vă mențineți prima declarație dată Poliției : altfel puteți avea de furcă cu legea.Orice ”presiune” ar veni din partea oricui : îmi mențin declarația dată în fața organelor de cercetare penală din ziua de . . ., atât declar, susțin și semnez.
Daca nu ati vizionat cd-ul declarati asa.
Plangerea penala e posibil sa vizeze alte aspecte decat cele legate de acesta insa depinde si de ce a facut plangerea.
Ca martor declarati numai ceea ce stiti sigur.
Doamna, un singur amanunt nu vi s-a explicat: calitatea de martor nu este un drept, o virtute pentru care puteti opta. Calitatea de martor genereaza obligatii. Nu se pune problema ca va pus cineva martor impotriva vointei dumneavoastra. Daca ati fost martor sunteti obligata sa va prezentati la solicitarea organelor judiciare, pentru a declara tot ceea ce stiti in legatura cu cauza. Aveti datoria, asa cum precizeaza codul de procedura penala, sa declarati tot ce stiti cu privire la faptele cauzei. Declaratia mincinoasa, in calitate de martor, se pedepseste cu privarea de libertate.
Au existat discutii pe forum si despre dreptul martorului de a nu declara nimic.Au existat mai multe opinii.
Si eu sunt de parere ca martorul nu are dreptul la tacere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamat si audiat ca martor! Warmachine Warmachine Buna ziua! Am o cunostinta care a fost reclamat de un vecin ca i-a distrus un gard. Organele de politie l-au chemat pe reclamat si l-au audiat in calitate de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal ContSters126274 ContSters126274 In cursul procesului penal (politie) pot sa nu dau nicio declaratie, prefer numai la procuror, cat de rau ma v-a afecta acest lucru? Trebuie formulata o ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pentru a ma autoincrimina utilizator35354 utilizator35354 Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pt. a ma autoincrimina? Speta: X este prins de catre Politie ca vindea droguri. X incepe sa-i dea in gat ... (vezi toată discuția)