avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se vor obosi sa ma caute?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se vor obosi sa ma caute?

Am cumparat de la un hacker dupa mIRC doua carduri bancare furate. Doar datele, nu si cardurile fizice. Mi-am incarcat contul la Cosmote, mi-am cumparat pantofi, electronice, etc. Se vor obosi sa ma prinda... cei de la ALTEX, nu au mai trimis nimic.

Am cumparat pe adresa mea, dupa calculatorul meu de acasa... dar totusi, pt. doua carduri se vor obosi?
Eu opinez că este doar o problemă de timp până se va ajunge la dvs. Întrucât cardurile au fost furate , cu siguranţă se fac cercetări , iar acestea, chiar dacă durează mai mult, când vor exista măcar ceva indicii despre autorul furtului, acesta va fi luat la întrebări şi va spune ce şi cum.Nu vă bizuiţi pe noroc, aici nu poate avea loc.Sau poate doar o perioadă de timp, pentru că există o vastă infracţionalitate la acest moment în materie de infracţiuni informatice.
ART. 27 Legea 365/2002
Efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos
(1) Efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute la art. 1 pct. 11, prin utilizarea unui instrument de plată electronică, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, fără consimţământul titularului instrumentului respectiv, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 12 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute la art. 1 pct. 11, prin utilizarea neautorizată a oricăror date de identificare sau prin utilizarea de date de identificare fictive.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează transmiterea neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare, în vederea efectuării uneia dintre operaţiunile prevăzute la art. 1 pct. 11.
(4) Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă faptele prevăzute la alin. (1) - (3) sunt săvârşite de o persoană care, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu:
a) realizează operaţii tehnice necesare emiterii instrumentelor de plată electronică ori efectuării tipurilor de operaţiuni prevăzute la art. 1 pct. 11; sau
b) are acces la mecanismele de securitate implicate în emiterea sau utilizarea instrumentelor de plată electronică; sau
c) are acces la datele de identificare sau la mecanismele de securitate implicate în efectuarea tipurilor de operaţiuni prevăzute la art. 1 pct. 11.
(5) Tentativa se pedepseşte.

Daca se vor obosi sa va caute?Se poate propune si arestarea preventiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am folosit din greșeală un card care nu era al meu iar deținătorul a făcut plângere penală. la ce mă pot aștepta? ContSters444080 ContSters444080 Am folosit din greseala un card la pos. Nu stiu cum a ajuns la mine in geanta,,eu nu am fost atenta si am achitat niste cumparaturi in 2-3 ocazii,cand persoana ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, probabil mihai06 mihai06 buna ziua si multumesc celor care vor raspunde.in anul 2011 tatal meu a decedat in urma unei afectiuni cardiace ,fratele meu care locuia impreuna cu el a gasit ... (vezi toată discuția)
Cvv2 gresit casa pariuri online / frauda Prietenul Prietenul Buna ziua, Desi sufar de dependenta de pariuri, situatia de mai jos mi se pare total gresita, din punct de vedere legal. Mai am cont la o casa de pariuri ... (vezi toată discuția)