avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am folosit din greșeală un card care nu era al meu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am folosit din greșeală un card care nu era al meu iar deținătorul a făcut plângere penală. La ce mă pot aștepta?

Am folosit din greseala un card la pos. Nu stiu cum a ajuns la mine in geanta,,eu nu am fost atenta si am achitat niste cumparaturi in 2-3 ocazii,cand persoana in cauza a zis ca ii lipseste cardul,eu acasa m-am uitat si l-am gasit,m-am speriat f tare si l-am aruncat.intre timp a facut plangere la politie,mi-a venit citatie. Si nu stiu ce sa fac ce sa zic. Va multumesc si astept un raspuns
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: sorin.damian , utilizator 13:26, 23 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 250*) c.p.
Efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos
(1) Efectuarea unei operaţiuni de retragere de numerar, încărcare sau descărcare a unui instrument de monedă electronică ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fără consimţământul titularului, a unui instrument de plată electronică sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1), prin utilizarea neautorizată a oricăror date de identificare sau prin utilizarea de date de identificare fictive.
(3) Transmiterea neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare, în vederea efectuării uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Angajati-va un avocat si pregatiti impreuna cu acesta strategia apararii.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati folosit din greseala cardul cum ati putut ajunge din greseala in posesia pinului de card ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
sorin.damian a scris:

Daca ati folosit din greseala cardul cum ati putut ajunge din greseala in posesia pinului de card ?

Nu ii trebuie pin ca sa faca tranzactii pana in 100ron,daca acel card este contactless.
Dar daca noroiul este la indemana,hai sa aruncam cu el...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar cum draq sa`ti apara asa din senin un card in geanta fara sa stii ? :))) asta deja e vrajeala ieftina .. si bun .. sa zicem ca l`a pus cineva ... dar acel card are un nume si daca erai corecta il inapoiai pers.. nu te duceai sa faci cumparaturi ... cum de l`ai gasit fix dupa ce a facut plangere ?
@krysy
Nu l-am gasit dupa plangere. Pur si simplu neatentie. Avand un card asemanator nu am dat importanta numelui.

@Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan
Bine,dar nu se poate rezolva pe alte caii? Sa platesc fara a se ajunge mai departe suma respectiva si eventual daune. Nu stiu cum sa zic. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Inselaciune, probabil mihai06 mihai06 buna ziua si multumesc celor care vor raspunde.in anul 2011 tatal meu a decedat in urma unei afectiuni cardiace ,fratele meu care locuia impreuna cu el a gasit ... (vezi toată discuția)
Se vor obosi sa ma caute? ccfraud ccfraud Am cumparat de la un hacker dupa mIRC doua carduri bancare furate. Doar datele, nu si cardurile fizice. Mi-am incarcat contul la Cosmote, mi-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Cvv2 gresit casa pariuri online / frauda Prietenul Prietenul Buna ziua, Desi sufar de dependenta de pariuri, situatia de mai jos mi se pare total gresita, din punct de vedere legal. Mai am cont la o casa de pariuri ... (vezi toată discuția)