Am folosit din greseala un card la pos. Nu stiu cum a ajuns la mine in geanta,,eu nu am fost atenta si am achitat niste cumparaturi in 2-3 ocazii,cand persoana in cauza a zis ca ii lipseste cardul,eu acasa m-am uitat si l-am gasit,m-am speriat f tare si l-am aruncat.intre timp a facut plangere la politie,mi-a venit citatie. Si nu stiu ce sa fac ce sa zic. Va multumesc si astept un raspuns
ART. 250*) c.p.
Efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos
(1) Efectuarea unei operaţiuni de retragere de numerar, încărcare sau descărcare a unui instrument de monedă electronică ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fără consimţământul titularului, a unui instrument de plată electronică sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1), prin utilizarea neautorizată a oricăror date de identificare sau prin utilizarea de date de identificare fictive.
(3) Transmiterea neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare, în vederea efectuării uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Angajati-va un avocat si pregatiti impreuna cu acesta strategia apararii.
krysy
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
dar cum draq sa`ti apara asa din senin un card in geanta fara sa stii ? :))) asta deja e vrajeala ieftina .. si bun .. sa zicem ca l`a pus cineva ... dar acel card are un nume si daca erai corecta il inapoiai pers.. nu te duceai sa faci cumparaturi ... cum de l`ai gasit fix dupa ce a facut plangere ?
@krysy
Nu l-am gasit dupa plangere. Pur si simplu neatentie. Avand un card asemanator nu am dat importanta numelui.
@Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan
Bine,dar nu se poate rezolva pe alte caii? Sa platesc fara a se ajunge mai departe suma respectiva si eventual daune. Nu stiu cum sa zic. Multumesc
Inselaciune, probabil
mihai06
buna ziua si multumesc celor care vor raspunde.in anul 2011 tatal meu a decedat in urma unei afectiuni cardiace ,fratele meu care locuia impreuna cu el a gasit ... (vezi toată discuția)