Buna ziua,
Am mare nevoie de un sfat si de un ajutor.o sa incerc sa explic cat mai clar.
Am lucrat la o firma de prestari servicii,pana cand am solicitat demisia cu acordul partilor, demisie comunicata atat prin telefon Managerului meu cat si pe email.am primit acceptul din partea acestuia in scris. intrucat sediul firmei este in alta localitate, nu am prezentat demisia in original, ci doar un scan al acesteia.M-am asigurat ca aceasta demisie a fost acceptata si a intrat in vizoare de la colegele de la RH.(nu am nici o confirmare scrisa,decat verbala).dupa o saptamana m-am angajat la concurenta; in momentul in care acest lucru s-a aflat s-a revenit la acea demisie cu acordul partilor(dupa 14 zile de la data demisiei) , am fost reintrodusa in bazele de date si mi s-a oferit un preaviz de 20 de zile( acasta decizia a venit pe un format word, pozat,fara nr de inregistrare si nesemnat de nimeni).In acest timp eu apucasem sa semnez un CIM cu noul meu angajator. Situatia mea actuala: preaviz de la vechiul angajator ( care initial acceptase acordul partilor) si CIM valabil cu un altul.
Intrebarea mea este: daca este legala aceasta "scoatere" ca angajat de la prima firma pe baza acelei demisii cu acordul partilor si "reintroducerea" intentionata din motivele mai sus mentionate.
Si ce pot face eu sa dovedesc ca initial acea demisie a fost acceptata, chiar daca ei probabil au sters-o din bazele lor de date.
Multumesc.
De la vechiul loc de munca nu am primit decizia de incetare a CIM. ( au mizat pe fatul ca nu am mai apucat sa prezint demisia in original, desi nu este prima demisie pe email)
ce masuri pot lua eu in situatia de fata, ca sa se clarifice acesta problema si sa dovedesc ca este nelegala?vreau ca toate demersurile sa fie clare, legale, pentru ca este posibil sa fie in joc ,pe langa integritatea mea ca angajat , a dreptului de a mai lucra pentru noul angajat!
am solicitat acest lucru plus un raport per angajat din Revisal sa vad daca mi-au operat eliberarea din functie. sper sa le primesc cat mai rpd, daca vor sa mi le dea!
Demisie
miruna2010
Buna, mi-am cerut demisia aceasta fiind acceptata de angajator conform art.81 (7). Demisia mi-a fost impusa ce catre angajator acesta dorind ca eu sa ... (vezi toată discuția)
Art 55 b
vladuro
Buna Seara.Am si eu o mica problema va rog din suflet sa-mi raspundeti,maine la ora 07:00 trebuie sa iau decizia.Lucrez de 2 ani de zile la o firma si m-am ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz
Oliviu22
Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)