avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna, mi-am cerut demisia aceasta fiind acceptata de angajator conform art.81 (7). Demisia mi-a fost impusa ce catre angajator acesta dorind ca eu sa demisionez de la societatea lui pt. a ma reangaja pe o alta societate detinuta tot de el. Mie nu mi-a convenit propunerea asa ca am renuntat la intelegere angajandu-ma intr-un alt loc. Ce repercursiuni pot avea in urma deciziei mele de a nu ma "combina" cu vechiul angajator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 10 Mai 2013
miruna2010 a scris:

Buna, mi-am cerut demisia aceasta fiind acceptata de angajator conform art.81 (7). Demisia mi-a fost impusa ce catre angajator acesta dorind ca eu sa demisionez de la societatea lui pt. a ma reangaja pe o alta societate detinuta tot de el. Mie nu mi-a convenit propunerea asa ca am renuntat la intelegere angajandu-ma intr-un alt loc. Ce repercursiuni pot avea in urma deciziei mele de a nu ma "combina" cu vechiul angajator.

In cazul acesta nu exista nicio repercursiune .... ati dat demisia, a fost acceptata cu preaviz sau cu renunatarea angajatorului la preaviz .... daca sunteti in preaviz mai aveti 20 zile de lucru la firma respectiva iar daca a reununtat la preaviz sunteti libera
Ati primit decizia de incetare a vechiului c.i.m. ? ... sau ati semnat noul c.i.m.?
Nici una. Daca aveti demisia inregistrata si decizia de incetare a CIM conf art 81(7)CM, nu va poate "pune bete in roate."
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
miruna2010 a scris:

...Mie nu mi-a convenit propunerea asa ca am renuntat la intelegere angajandu-ma intr-un alt loc. .....

Intelegerea a fost materalizata prin incheierea unui nou c.i.m.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz andreeamilosovici andreeamilosovici Buna seara,as dori sa stiu daca un angajat isi poate da demisia fara sa fie nevoit sa stea in preaviz, si care ar fi articolele din codul muncii care prevad ... (vezi toată discuția)
Obligata sa demisionez Eu.sa Eu.sa In urma unor schimb de replici cu sefa mi s.a comunicat ca pot pleca si sa nu mai vin si sa ii duc demisia. Eu ce sa inteleg. Ca sunt concediata sau ca plec ... (vezi toată discuția)
Demisie tatar_nicolae2006 tatar_nicolae2006 Ce repercursiuni poate avea pentru salariat nerespectarea preavizului.Cu alte cuvinte demisionez si din ziua urmatoare nu mai merg la serviciu? (vezi toată discuția)