avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartuire prin intermediul telefonului - sms, apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartuire prin intermediul telefonului - sms, apel

Buna ziua

De cateva luni un barbat a inceput sa imi trimita mesaje si sa ma sune. Trecand timpul si eu nebagandu-l in seama, acesta a inceput sa trimita din ce in ce mai multe sms-uri si sa ma sune din ce in ce mai mult. Cand e suparat acesta are o atitudine neplacuta cu injurii la adresa mea.

Mentionez ca nu am nicio relatie si nici nu am avut vreodata , nici macar prieteni. A facut o obsesie pt mine si ma terorizeaza zi de zi in medie cu peste 50 sms si apeluri de pe fix si telefonul sau mobil. A declarat ca poarta si o poza cu mine in portofel.

A vorbit si cu prietenul meu, acesta din urma i-a spus clar ca nr meu nu mai este valabil, ca mi l-am schimbat ca sa nu mai imi dea mesaje, insa nimic. A promis tot telefonic ca va sterge nr din agenda telefonului si nu va mai suna / trimite mesaje, insa azi a luat-o de la capat.

Acesta domiciliaza in Comuna Draganesti Vlasca jud Teleorman, iar eu locuiesc in Bucuresti.

Trebuie sa merg la politia din comuna lui sa depun plangere sau o pot depune si la sectia de care apartin la Bucuresti? Daca depun plangere la Cosmote ii pot anula cartela sim? Cum ar trebui procedat?

Apelurile le efectueaza de pe romtelecom si nr lui personal de cosmote pe numarul meu personal cosmote.

Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand posibil.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 08:45, 30 Octombrie 2013
Dvs depuneti plangere la sectia de care apartineti.
In afara de a-i pune in vedere sa inceteze si sa-i dea amenda pe legea 61/91, nu prea au ce sa-i faca, acest tip de hartuire e prevazut de noul cod penal care nu e inca in vigoare.
Puteti sa actionati si pe cale civila, sa ii cereti daune.
Blocati-i numarul de telefon, e simplu, va ia 1 minut.
Nu am inteles partea aia "cand e suparat..." Cine sta sa vada daca el e suparat au ba? Nu vorbiti cu el.
Oricum, daca v-ati schimbat numarul cum v-a gasit? Daca l-ati mintit si v-a prins, i-ati dat mare satisfactie si l-ati incurajat sa revina.
Blocati numarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire carbocry carbocry Buna seara, Sunt hartuita prin intermediul telefonului zilnic de zeci de ori cu mesaje si apeluri la ore diferite de un fost prieten care imi tot spune ca ma ... (vezi toată discuția)
Sunt hartuita telefonic de o persoana necunoscuta ioana35 ioana35 Buna ziua! De mai bine un un an jumatate, nici nu realizez cat de veche este problema, pt ca nici nu mi-am dat seama cand a inceput, o persoana ma tot ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefon de pe cartela Miha_Ella Miha_Ella Buna ziua, cum ma pot apara de cineva care ma suna in continuu pe telefon din ratiuni de...obsesie, frustrare, amuzamentdeplasat, nu suporta sa fie ... (vezi toată discuția)