Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: daca demisia este inrgistrata cu data de 28.10, in c.i.m. este trecuta perioada de preaviz de 15 zile calendaristice, care este ultima zi lucratoare?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Intr-adevar, ma intereseaza sa stiu care este ultima zi in care sunt obligata sa merg la serviciu. Asadar, 12 sau 13 noiembrie?!!! V-as fi recunoscatoare, de asemenea, daca mi-ati spune daca imi pot lua zilele de CO ramase pe anul in curs in perioada de preaviz.
In perioada de preaviz se poate lua concediu de odihna.
Asa cum am mai spus anterior, data incetarii c.i.m. poate fi atat zi lucratoare , cat si zi nelucratoare. Nu exista niciun text de lege care sa faca o astfel de distinctie.
12 noiembrie este ultima zi in care sunteti obligata sa va prezentati la serviciu.
Da, va puteti lua c.o. in perioada de preaviz (Art.81 Codul muncii - (5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.) si de asemenea puteti opta sa nu il luati, situatie in care zilele de c.o. neefectuate vor fi compensate in bani ( ART. 146 (4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.).
Si data de 13 noiembrie poate fi zi lucratoare - Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.