avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Buna ziua,

Pentru un salariat cu CIM pe perioada determinata se pot incheia acte aditionale de prelungire? Actul aditional se considera contract succesiv?

Am gasit interpretari diferite ale legislatiei dar nu stiu care se aplica in practica.

Ma intereseaza sa stiu daca in perioada de maxim 36 de luni, un CIM pe perioada determinata poate fi prelungit prin acte aditionale la 3 luni, 6 luni, un an si doi ani de la data semnarii.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
cosminmc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 12 Ianuarie 2016
C.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii.

Art.82 C.mun.:
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Prelungirea duratei unui c.i.m. nu inseamna incheierea unui nou c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cate acte aditionale se pot incheia la un cim? Maya82 Maya82 Buna ziua! Am 4 acte aditionale incheiate la CIM-ul initial, toate pentru prelungirea duratei. Am inceput cu CIM-ul de 3 luni, act aditional de 12 luni, apoi ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa De catre ori de se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?Din cate inteleg eu, nu exista un numar limitat de acte aditionale de ... (vezi toată discuția)
Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? mariamarineci mariamarineci Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? Durata maxima a unui cim determinata stiu ca este de 36 luni; in interiorul ... (vezi toată discuția)