avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna

Cum se acorda concediul de odihna pentru cei incadrati cu 3 ore pe zi ?Proportional cu timpul lucrat sau integral.
Cel mai recent răspuns: alexandrunan , utilizator 08:53, 1 Noiembrie 2013
in cazul contractelor de munca cu timp partial, durata concediului de odihna nu se raporteaza la numarul orelor lucrate, ci la numarul zilelor lucrate ..... raportarea zilelor de concediu se face la perioada lucrata (1 an calendaristic), si nu la numarul cumulat de ore lucrate in acest interval.
Codul Muncii prevede, ca regula generala, o durata minima de 20 (douazeci) de zile lucratoare pe an pentru concediul de odihna.

Art.106 (1) C.mun. : Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

In cazul contractelor de munca cu timp partial, (mai putin de 8 ore pe zi), durata concediului de odihna nu se raporteaza la numarul orelor lucrate, ci la numarul zilelor lucrate;

De exemplu : un salariat cu timp partial (sa zicem 4h/zi) care lucreaza intregul an calendaristic va beneficia tot de 20 de zile lucratoare de concediu pe an (la fel ca si un salariat care ar munci in respectivul an 8 ore pe zi), deoarece raportarea zilelor de concediu se face la perioada lucrata (1 an calendaristic), si nu la numarul cumulat de ore lucrate in acest interval. Asadar, chiar si in cazul in care salariatul respectiv ar munci doar cate 1 ora in fiecare zi pe parcursul unui 1 an calendaristic, numarul zilelor de concediu de odihna la care este indreptatit este tot de 20 (zile lucratoare).
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar zile co - cim partial Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, Vom angaja o persoana cu 4h/zi. intrebarea mea este : la cate zile de concediu de odihna va avea dreptul pe an? Tin sa mentionez ca salariatii ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna contract 2h/saptamana wwitza wwitza Am o societate comerciala ce functioneaza ca afterschool. Profesorii vin cate doua ore pe sapatamana / patru ore pe saptamana in functie de cursurile pe care ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru norma partiala tatianalili2005 tatianalili2005 Buna ziua, Este normal ca o persoana care lucreaza cu timp partial sa fie afectata de o dubla ponderare? Adica sa primeasca atat mai putine zile de ... (vezi toată discuția)