avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Escrocherie sentimentala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Escrocherie sentimentala

Buna ziua,
Trec direct la subiect, fiindca este vorba despre o problema grava ce ne-a tulburat intreaga familie. Sora mea M. a cazut victima unui barbat cu care a avut o relatie timp de mai bine de un an de zile, timp in care respectivul pretindea mereu ca are o situatie foarte grava si diverse probleme de tot felul, pretexte ca sa-i ceara surorii mele cu imprumut mai multe sume importante de bani, pe care el ar fi urmat sa i le inapoieze dupa o luna, apoi dupa doua, s.a.m.d. Au trecut bineinteles cu mult mai multe luni fara ca individul respectiv sa-i inapoieze nici macar o parte din suma imprumutata. Recent au intrerupt relatia si cand M. i-a cerut respectivului sa i inapoieze banii, s-a lovit de refuzul lui categoric. Precizez ca toata situatia asta probabil ca am fi putut-o evita in vreun fel daca M. ne-ar fi spus de la inceput despre natura relatiei ei, dar stiu ca a fost foarte implicata sentimental cu respectivul si a facut totul din buna credinta, ea fiind convinsa ca aveau o relatie de lunga durata. De curand M. a aflat ca exista si a contactat-o pe o a doua doamna in aceeasi situatie cu ea, victima a aceluiasi escroc, doamna cu care se pare ca a intretinut acelasi gen de relatie si culmea, simultan cu cea pe care a avut-o cu sora mea, estorcand-o si pe ea de diverse sume de bani pe care mai apoi la fel a refuzat sa i le inapoieze. Intrebarea mea este, acum ca suntem siguri ca e vorba de un caz de inselaciune si santaj sentimental, e urmatoarea: unde trebuie sa ne adresam si ce fel de actiune credeti ar fi mai potrivita sa incepem impotriva respectivului individ? O actiune civila ca sa-i cerem pur si simplu banii nu cred ca ar avea vreun succes, desi exista dovezi clare ale imprumuturilor si chiar si recunoasterea lui proprie ca ii datoreaza aceasta suma lui M. dar dat fiind gravitatea faptului si intentia actiunii continuate in timp, credem ca e vorba de un individ periculos si de un caz penal.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Banc Viorica , utilizator 22:21, 24 Octombrie 2021
Bună seara În urma cu un an am cunoscut pe Messinger un bărbat care spunea ca este general în armata americana În prezent in misiune în Ghana Pina aici nimic suspect La un moment dat mi- a spus ca mi- a trimis un pachet fără sa- mi ceara bani sau ceva A spus ca la trimis prin crucea roșie Pina aici totul ok La un moment dat primesc un mail de la o companie de curierat și care ar lucra cu armata americana ( upcosecurity courierservice ) care îmi spune ca pachetul a ajuns în vama britanică dar ca sa primesc pachetul trebuie sa plătesc 800lire sterline Am vorbit cu acel prieten și i- am spus Și de aici a început calvarul și am ajuns sa trimit 11500lire sterline Acum îmi cer din nou 5000lire sterline Abia acum mi- am dat seama ca am fost excrocata Toți banii i- am trimis la aceiași adresă Le- am spus ca le voi face plângere penala și au spus ca nu am decit pentru ca le mai datorez 5000lire Au început sa ma amenințe Am toate documentele cu care le pot dovedi vinovăția Pentru moment nu as dori sa dau numele prietenului meu pentru ca dacă este adevărat Nu as vrea sa- i fac rău Nu știu dacă voi recuper acei bani Dar vreau sa plătească pentru ce au făcut Dacă va fi nevoie voi trimite și numele generalului și poze cu el Va rog frumos sa ma ajutați Poate totuși voi recupera ceva din acei bani Va mulțumesc și aștept răspunsul dumneavoastră urgent Va mulțumesc Cu mult respect
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca aveti nume predestinat, ce povestiti e banc.
imi pare rau mie pt banii aia, mai bine ii dadeati de pomana la cei sarmani, decat sa alimentati un excroc cu bani.
ala nu e niciun general , e un excroc care a gasit o naiva pe care sa o stoarca de bani.
il dadeati dracu de pachet, ce 800 de lire?! si de la 800, ati tot trimis pana ati trimis 11 mii?
generalii nu au nevoie sa cunoasca femei pe net, asta e excrocherie de ani de zile, povestea dvs e mai recenta, nu inteleg cum ati cazut in plasa.

puteti face plangere, dar faceti degeaba. Nu mai trimiteti bani si celor pierduti, puneti-le cruce
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
gi-jane2, moderator
Bună ziua Și în acest caz cui ar trebui sa ma adresez pentru a- mi rezolva cazul Recunosc ca am fost o fraiera dar din dorința de a ajuta aceasta persoana n7 m- am gindit la consecințe Vreau sa fac o plângere penala împotriva firmei de curierat : upcosecurity courierservice, deoarece ei îmi cer bani în continuare Va rog sa ma ajutați Va mulțumesc
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
in realitate, nu exista vreo firma de curierat implicata, exista doar acel excroc si complicii sai.
dvs puteti face plangere la politie dar nu va asteptati sa raspunda cineva pt inselaciune
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar din dorința de a ajuta aceasta persoana

pe cine sa ajutati si cu ce?

Alte discuții în legătură

Se poate falsifica o carte de identitate ? ContSters332431 ContSters332431 se poate falsifica ci daca se cunoaste cnpul si seria buletinului? (vezi toată discuția)
Buna ziua! sarbatori fericite! am o situatie delicata mama mea ... Mezzoankbrb Mezzoankbrb Buna ziua! Sarbatori fericite! Am o situatie delicata mama mea in barsta de 64 ani vorbeste de 7 luni pe internet cu un barbat american de orogine romana asa ... (vezi toată discuția)
Cerere răspuns urgent - solicitare de plată pentru ridicare premiu concurs coca cola mioara strechioiu mioara strechioiu Bună ziua am primit un awb cu un nr de urmărire a unui premiu din Marea Britanie am plătit suma de 309 euro unde mi se dădeau 72 ore pentru a primi ... (vezi toată discuția)