avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OG 5/2001
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OG 5/2001

am introdus o cerere de emitere somatie de plata pentru o suma de peste un miliard ... la judecatorie, din prostie, neatentie si graba. trebuia dsepusa la tribunal.....
la primul termen judecatorul nu a observat lipsa de competenta materiala. parata a depus, dupa primirea citatiei evident, o cerere de amanare pentru lipsa de aparator. s-a dat un nou termen citatndu-se din nou parata..
la al doilea termen, citatia pentru parata nu a ajuns la dosar. acum judecatorul a abservat lipsa de competenta materiala a instantei, nevrand sa discute decliunarea de competenta in lipsa paratei. s-a dat un nou termen cu citarea paratei.
acum.... ce pot face? ce se poate intampla? se poate ca parata sa nu vrea sa primeasca citatia, sesizand si ea lipsa de competenta materiala? sau ... se poate ca ea sa nu fie de acord cu declinarea de competenta?
care pot fi solutiile date de instanta? ce pot face?
am nevoie urgent de ajutor.
va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:07, 16 Mai 2005
Nu ai ce face. Indiferent de pozitia paratei, instanta va dispune declinarea competentei in favoarea Judecatoriei si astfel vei mai pierde timp pana la un nou termen. Poate pana atunci se sensibilizeaza parata si iti achita debitul.
Vei mai pierde ceva timp, insa instanta va declina competenta in favoarea Tribunalului conform C.Pr.Civila.Daca nu ai depus, depune o cerere de declinare.
1)stai "pe capul" grefierei sa trimita citatia.
2)renunta la actiunea de la judecatorie (oricum nu ai platit taxa de timbru mare) si promoveaza actiune la tribunal
Judecătoria din oficiu declină competenta Tribunalului, veti primi o nouă citatie ( de astă dată ) de la Tribunal.
Cum spuneam si alte dati, somatia de plata e buna doar pentru ca e taxa de timbru mica .
In rest mai mult te intinzi si culmea , cica nu intrerupe nici prescriptia , asa ca atentie marita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta nicolae_vlad nicolae_vlad Am un dosar depus la judecatoria sect 3 prin care cer o solutinare privind rezilierea unui contract de vanzare-cumparare intre mine si un constructor si prin ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ''declina solutionarea cauzei''? cristin28 cristin28 Buna ziua, m-ar interesa si pe mine ce inseamna: declina solutionarea cauzei (intr-un proces). multumesc (vezi toată discuția)