avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

buna ziua.eu trebuie sa ma prezint la fortele de munca sa-mi prelungeasca somajul cu inca 3 luni?luna aceasta mi-au oprit carnetel.am beneficiat 9 luni de indemnizatie.mai primesc banii luna aprilie si 1 zi din luna mai,dar mi-au zis ca nu trebuie sa mai ma duc la viza.ma gandesc ca maine se termina luna si poate ar trebui sa ma interesez acolo daca se mai prelungeste,ei nu au spus nimic.a intrat acea ordonanta sau urmeaza?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Sorin Susca , Consilier juridic 11:02, 30 Martie 2009

OUG 28/2009 Art. 1
(1) Prin derogare de la dispozitiile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoanele care se incadreaza in una dintre situatiile prevazute la art. 17 din Legea nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 31 decembrie 2009, perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, stabilita in conditiile legii, se prelungeste cu 3 luni.
(2) Pentru somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioada de acordare se prelungeste cu 3 luni de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv.

Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
Sorin Susca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire somaj emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, eu am intrat in somaj incepand cu 20 oct 2009 si termin somajul pe 20oct 2010. mai este valabila varianta cu prelungirea somajului cu 3 luni ... (vezi toată discuția)
Somaj anghelgeorgiana anghelgeorgiana dupa 2 ani si jumatate vechime la cate luni de somaj am dreptul?si din somaj pot iesi in concediu de cresterea copilului si sa primesc indemnizatia? (vezi toată discuția)
Se mai prelungeste somajul cu 3 luni si in 2010? bogdaner bogdaner Stie cineva daca se va mai prelungi si pe 2010 perioada de acordare a indemnizatiei de somaj, sau a fost doar o masura valabila pentru anul 2009?Si, daca nu e ... (vezi toată discuția)