avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident pe trecerea de pietoni

Pe data de 13 sept.2012 sotul meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni fiindu-i fracturate tibia si peroneul. S-a facut cercetarea la fata locului si la spital unde a fost dus cu ambulanta. A fost supus unei interventii chirurgicale implantandu-i-se o tija metalica. A fost spitalizat doua saptamani si a stat in concediu medical timp de 7 luni jumatate. In primele 30 zile de la producerea accidentului am depus plangere penala la Parchet. In afara de faptul ca a fost chemat de doua ori la Politie pt. a i se prezenta procesul verbal de cercetare si a i se spune ca soferul care l-a accidentat solicita expertiza tehnica, altceva nu s-a mai intamplat. Mai mentionez faptul ca desi exista probe video de la fata locului din care reiese clar ca accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni, organelle de cercetare solicita expertiza tehnica, acum la un an de la producerea lui. Consider ca se tergiverseaza, urmarindu-se probabil prescrierea, intr-un final. La Parchet i s-a spus sotului ca se asteapta dosarul de la Politie . Va rog sa-mi dati un sfat cu ce as putea sa fac incontinuare! Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Stirbuserena , utilizator 14:08, 31 Octombrie 2013
Sunt efectuate acte de cercetare penala.

Zilele de ingrijiri medicale nu se confunda cu cele de spitalizare si sunt atestate de certificatul medico-legal atasat la dosarul cauzei.

Vinovatia va fi stabilita printr-o expertiza tehnica mecanica.Vor fi audiati, de asemenea, martorii,pentru a se consemna imprejurarile in care a avut loc impactul in trafic.

Din expunerea dumneavoastra, reiese faptul ca sotul dumneavoastra nu a nesocotit nicio norma rutiera, aplicabila pe acel sector de drum, din contra , acesta a avut o conduita prudenta, precauta.


Societatea asiguratoare introdusa in cauza in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala suporta daunele morale si materiale, cerute si dovedite, in cazul in care se constata vinovatia sotului dumneavoastra.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, este definitiva , totala si neconditonata, operanta pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, deci chiar in etapa recursului procesului penal.

Impacarea partilor, cauza ce inlatura raspunderea penala , poate fi consfintita intr-un tranzactie, prin care sa fie cuantificate si daunele morale si materiale cerute.



Vinovatia se va stabili in functie de probatoriul administrat.Intelegerea( impacarea partilor ) poate avea loc oricand in etapa urmaririi penale.

In etapa judecatii poate avea loc pana la ramanerea definitiva a hotararii, chiar in etapa recursului procesului penal.

Atat de mult dureaza cercetarea penala ?
De ce nu au cerut expertiza tehnica atunci cand s-a produs accidentul si o cer acum la un an de la producerea lui? Sotul meu le-a spus celor de la Politie ca nu este de acord cu expertiza, atat timp cat exista proba video pe care a depus-o la dosar. Accidentul s-a produs in fata unui mall care era dotat cu camere video unde s-a vazut clar cum sotul meu era singur pe trecere, iar soferul a intrat fara nicio retinere direct in el aruncandu-l prin aer la o distanta de aprox.10 metri de trecere. Datorita faptului ca la venirea organelor de Politei la fata locului, sotul meu, accidentat si plin de sange, se afla in acel loc, Politia se straduieste sa scoata in evidenta faptul ca accidentul nu s-a produs pe trecere.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
Stirbuserena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu un biciclist mimisto mimisto Ieri seara sotul meu (sofer) a fost implicat intr-un accident rutier cu un biciclist care s-a ranit la un picior cu axul pefalei de la bicicleta ( pedala ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)