avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietatea comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietatea comuna

locuiesc la un bloc unde avem la fiecare nivel al etajelor, un topogan , la nivelul meu la aceasta esire exista si o scara de serviciu, iar o parte din proprietari vor sa inchida acesta usa cu lacatu, eu nu doresc acest lucru au drepul sa mi.o inchida ?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 15:11, 30 Octombrie 2013
Accesul la partea comuna este obligatoriu sa fie permisa tuturor proprietarilor
De altfel,din constructie aceste spatii au proiectare si utilizare distincta ,inclusiv in situatii speciale
Autoritatile in domeniu,inclusiv ISU nu admit blocarea acestor spatii ,scari de acces,iar in caz de constatare a blocarii acestora aplica sanctiuni contraventionale substantiale
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice hotarare care priveste spatiile comune se ia in adunarea generala a locatarilor cu majoritate de voturi,
Corinaaa a scris:
exista si o scara de serviciu, iar o parte din proprietari vor sa inchida acesta usa cu lacatu, eu nu doresc acest lucru au drepul sa mi.o inchida ?

Am subliniat expresia "sa mi-o inchida" pentru a ne explica ce vreti sa spuneti.
Cum adica sa v-o inchida dumneavoastra, e a dumneavoastra, o folositi doar dumneavoastra?
Daca e scara de serviciu e un bun comun al tuturor. Iar proprietatea comuna se poate folosi, conform legii, de toti proprietarii dar aceiasi proprietari pot hotari schimbarea destinatiei, modificarea, limitarea accesului...
Concret de ce vor vecinii sa puna lacat pe acea usa iar dv nu vreti?
ca sa fiu mai explicida la afirmatia 'sa mi-o inchida ' vin cu specificatia ca la etjul meu locuim patru proprietari doi dintre ei doresc inchiderea acestei usi motivind ca pleaca in strainatate si nu le este asigurata protectia apartamentului ,dar eu pe aceasta usa imi duc gunoiul la topoganul de la etajul meu ,consider ca sunt obstructionata de ami duce gunuiul la etajul meu asa cum isi duc toti proprietari la etajele lor.
In conditiile in care calea respectiva de acces a fost special proiectata si executata pentru a permite accesul la ghena de gunoi,nu exista temei legal pentru a fi restrictionat accesul

Alte discuții în legătură

Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)
Inchidere spatiu comun scara de bloc valizavate valizavate buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se poate inchide un spatiu comun de pe un etaj cu destinatie de uscator pentru rufe. Spatiul este in afara holului comun ... (vezi toată discuția)
Tobogan gunoi PetruD PetruD Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje dotat cu tobogan pentru colectarea gunoiului. De curand au aput afise cu o adresa de la primarie care ... (vezi toată discuția)