avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Acces date e-mail
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Acces date e-mail

Buna seara,

In momentul in care un angajat pleaca din firma, conducerea poate avea acces dpdv legal la mail-ul fostului angajat. (ex mail: popescu.ion@societate.ro) sau fiind in nume personal se considera ca violare a intimitatii?

Exista o baza legala pt asemenea cazuri?

De asemenea exista o lege care sa faca referire la capacitatea angajatorului de a accesa date de pe calculatoarele folosite de angajati? Dar dpdv al supravegherii electronice?

Multumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: Valias , utilizator 21:50, 30 Octombrie 2013
Nu se considera violare a intimitatii, mailul trebuie folosit in interes de serviciu.
eu am lucrat ca bibliotecara in urma cu vreo doi ani si mi s-a dat acces la emailul fostei bibliotecare pentru a lua de acolo informatii/ documente de care aveam nevoie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretul corespondentei electronice cls cls Buna ziua. As vrea sa stiu ce lege reglementeaza corespondenta electronica. La servici ni se controleaza mail-urile primite si ni se transmit doar cele ... (vezi toată discuția)
Neglijenta sau violare de corespondenta email? ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt proprietarul unui laptop (hardware si software) in baza facturii pe care o detin. Laptopul respectiv a fost imprumutat unei alte persoane care ... (vezi toată discuția)
Violarea casutei postale tonica tonica Buna seara, lucrez intr-o institutie publica pe un post unic si am un calculator care deserveste strict departamentul unde lucrez, in zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)