avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Decizie judecatoreasca de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Decizie judecatoreasca de executare silita

Buna seara,

In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale, aprox. 5000 ron. Situatia financiara a evoluat negativ si nu am mai achitat cateva rate (nu imi caut scuze :)

Dupa o vreme, creanta a fost preluata de catre o firma de recuperare - nu mai retin exact daca am fost instiintat cu privire la acesta preluare de catre firma de recuperare. Am fost instiintat in cateva randuri ca trebuie sa achit suma datorata, care pe parcurs a crescut - nu am primit niciodata o evidenta a platilor pe care le facusem catre banca.

Am facut o intelegere cu firma de recuperare de a plati esalonat suma datorata, pana cand situatia nu mi-a mai permis sa fac plati. De curand am primit o decizie judecatoreasca de executare silita pentru suma datorata, care de la 5000 lei a ajuns la 8000 lei. Aceasta fiind situatia, am cateva intrebari punctuale:

1. Daca banca ceda creanta unei companii de recuperare, prescrierea datoriei mai este valabila? Reamintesc ca am facut plati catre compania de recuperare.

2. Se poate da decizie judecatoreasca de executare silita fara sa fiu citat, instiintat de catre judecatorie? Decizia se poate lua in lipsa mea sau fara sa fiu anuntat?

3. In decizia judecatoreasca pe care am primit-o de la un executor judecatoresc nu se mentioneaza deloc platile pe care le-am facut de-a lungul timpului - cum pot afla daca s-au depus toate documentele necesare de catre firma de recuperare si daca s-a respectat procedura?

4. Decizia judecatoreasca se poate ataca, contesta in vreun fel, pana la elucidarea respectarii procedurilor? Mentionez ca in textul deciziei apare informatia ca "decizia nu poate fi atacata"

5. Momentan nu lucrez, de asemenea nu detin bunuri pe numele meu - cum se va executa procedura de executare silita? Locuiesc cu parintii - li se pot imputa lor bunuri, bani?

Multumesc pentru rabdare si apreciez raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:49, 3 Noiembrie 2013
1. Plata facuta firmei de recuperare, in contul datoriei la banca, reprezinta recunoasterea debitului, deci nu se poate invoca prescriptia, decat dupa 3 ani de la ultima plata, dar banuiesc ca nu mai este cazul.
2. Decizia la care va referiti, presupun ca este incuviintarea executarii silite. Incuviintarea se da in camera de consiliu, fara citarea partilor, deci nu trebuia sa fiti instiintat/citat/anuntat.
3. Mergeti la executorul judecatoresc in ziua in care ati fost chemat (presupun ca ati fost citat la executor) si cereri lamuriri cu ce reprezinta suma (atentie la dobanda stipulata in contract, penalitatile cu care ati fost de acord in caz de intarziere la plata si alte asemenea aspecte care justifica majorarea cunatumului creantei...executorul sau chiar firma de recuperare ar trebui sa va spuna din ce este alcatuit debitul).
4. Incheierea de admitere a incuviintarii executarii silite nu poate fi atacata.
5. Parintii nu pot fi executati decat in masura in care au calitatea de coplatitori / garanti in contract.
Multumesc pentru raspuns, foarte util.
Executorul judecatoresc nu m-a chemat pentru o intalnire, discutie, ci mi-a trimis o somatie de plata a sumei datorate, in care sunt instiintat ca s-a dispus si masura infiintarii popririi.Probabil ca voi contacta eu executorul judecatoresc.
In alta ordine de idei, pensia privata obligatorie poate fi considerata titlu de valoare si poate fi executat?
Multumesc.
Nu , nu va fi executat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Telefonie mobila popnicolae popnicolae Am avut contract cu un operator de telefonie mobile. In 2009 nu am mai platit facturile in cuantum de 600 ron. Datoria a fost cedata catre altii. Acum imi vine ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credite nerambursate satan32 satan32 in 2006 am facut credit de nevoi personale la 2 banci ,nu am reusit sa le achit,iar acum dupa 7 ani m-am trezit ca o firma de recuperare ma suna si ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Poprire fara decizie judecatoreasca? August_in August_in De doi ani o anumita doamna executor judecatoresc ma tot sicaneaza cu notificari despre o executare in baza solicitarii facute de o firma de recuperare din ... (vezi toată discuția)