avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru credite nerambursate
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru credite nerambursate

in 2006 am facut credit de nevoi personale la 2 banci ,nu am reusit sa le achit,iar acum dupa 7 ani m-am trezit ca o firma de recuperare ma suna si ma ameninta ca daca nu platesc suma de 8800 ron(datoria ramasa era de 2500)imi vor executa silit apartamentul pe care il detin impreuna cu prima sotie.e posibil asa ceva.din cate stiam datoria nerevendicata in instanta timp de 3 ani se prescrie.imi pute-ti da un raspuns deliat :cai de atac sau solutii...

Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Nu aveti ce cale de atac sa folositi, pentru ca nu sunteti in faza de judecata sau executare silita, si probabil nici nu veti fi.
Firmele de recuperare isi fac "datoria" de a va speria, in speranta ca poate dintre atatia debitori, vor gasi pe careva sa plateasca.
Daca de la data ultimei plati a vreunei rate la banca pentru creditul pe care l-ati avut a trecut mai mult de trei ani si nu ati mai platit nimic in acel cont, iar banca nu v-a actionat in judecata, acel debit s-a prescris.
Orice firma de recuperare care a cesionat creanta dvs. dupa prescriere si va solicita achitarea acelui debit prin amenintari nu face decat sa va intimideze si sunt pasibili chiar de fapte penale.
De retinut ca nu trebuie sa faceti nici o intelegere de plata cu acea firma nici in scris nici telefonic, pentru ca va poate inregistra consimtamantul si poate fi folosit ulterior ca proba de recunoastere.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
V-ati schimbat domiciliul in aceasta perioada? Sau domiciliul a ramas acelasi, insa nu mai locuiti Dvs. la respectiva adresa?
Cand a-ti achitat ultima rata? In ce an?
domiciliul l-amschimbat de acum 7 ani.iar ultima rata am platito in 2006 prin toamna.de atunci nu m-a cautat nimeni de la banca.acum o luna au fost la adresa unde am locuit si au amenintat ca daca in termen de 5 zile nu platesc vor executa silit ap.meu precum si al parintilor(diferit de al meu).au lasta nist plicuri cu instiintari de plata.acum o luna m-au sunat deorece fosta sotie a fost binevoitoare si le-a dat tel.meu si adresa
actuala.au insistat pe tel cu sms ca imi vor pune poprire pe salariu...
pai acea firma continua sa imi dea sms in care imi scrie ca vor veni cu executor pt executare silita ,ca mi sa va dubla suma de plata...ce trebuie facut in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Ce tip de "firma de recuperare" va "someaza"? Din partea carei instututii sunt emise acele instiintari de plata din plicurile lasate la acea adresa?
SRL
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

recuperare debit de catre societate recuperari creante, prin executare silita LoreB LoreB Buna ziua, as dori sa imi oferiti parerea dumneavoastra intr-o problema de care nu reusesc sa scap. Tatal meu are un abonament o firma de telefonie cu o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante mariusmocan mariusmocan Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 ... (vezi toată discuția)
Decizie judecatoreasca de executare silita TomaD TomaD Buna seara, In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale, aprox. 5000 ron. Situatia financiara a evoluat negativ si nu am mai achitat cateva rate (nu ... (vezi toată discuția)