avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren dobandit prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren dobandit prin donatie

vreau sa cumpar un teren dobandit prin donatie de fiica de la tatal sau. cum sa ma asigur ca nu va fi atacata donatia? sa imputerniceasca fiica pe tata si acesta sa incaseze pretul pe numele lui ca in caz ca el va ataca donatia sa se vada ca oricum el a luat banii? sa dea o declaratie tatal ca nu va ataca donatia? fiica e unul copil (sustine). donatia a fost facuta ca sa nu ceara cumva fiscul tva caci tatal a mai vandut inainte alte terenuri.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:18, 4 Noiembrie 2013
Nu este necesara un asemenea artifice, intrucat dvs incheiati contractual cu adevaratul proprietar, mai ales daca are intabularea facuta pe numele sau. Ca sa va asigurati totusi si impotriva anularii donatiei, cereti ca tatal vanzatoarei sa fie mentionat ca martor la incheierea vanzarii la notariat....success!
dar daca mai apare un copil de care nu stie tatal? acum sustine ca singurul copil e fiica.
Tatal nu mai are bunuri?
Cine stie ca va fi peste 10,20 sau 50 de ani? Noi raspundem la septa de acum.....de unde stiti ca nu veti avea si vreo sora sau chiar tatal are un frate necunoscut care dpreste sa imparta mostenirea parintilor lor comuni?
Scuze, stati ca m-am ametit... donatia facuta pentru fraudarea legii (a fiscului in cazul de fata) e nelegala si se poate desfiinta.

Fratii tatalui la ce ne intereseaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau cump-vinzare,va rog un sfat lora4wonder lora4wonder Buna ziua. Am o intrebare, matusa mamei are un apartament in Chisinau, si a hotarit sa- l vinda in rate noua.Are o fiica,singurul copil care locueste in ... (vezi toată discuția)
Contestarea actului de donatie (apartament) missmaria missmaria Buna seara, Acum un an parintii mei au facut un act de donatie al unui apartament in favoarea mea. Sunt fiica unica. Recent am aflat ca este posibil sa am ... (vezi toată discuția)
Parintii pot trece pe numele fiicei o casa ? dan_popa40 dan_popa40 Sora mea este casatorita si are un copil cu sotul ei. Sotul ei mai are un copil din prima casatorie, major. Ei vor sa lase casa in care locuiesc acum, ... (vezi toată discuția)