avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzarea unui apartament prin credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzarea unui apartament prin credit

Va adresez rugamintea sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Doresc sa vand un apartament, iar ofertele pe care le-am primit sunt, in general, de cumparare prin credit, dar si una de cumparare cu "cash". Sunt foarte putin documentat in ceea ce priveste varianta prin credit si de aceea va rog sa ma lamuriti si pe mine daca exista vreun dezavantaj pentru mine, ca vanzator, daca aleg sa vand unei persoane care va cumpara cu credit. Daca suma solicitata de mine este in euro, in varianta de vanzare prin credit eu voi primi echivalentul in lei? Banii pe care-i voi primi vor fi supusi unor comisioane de catre banca respectiva (cea care acorda creditul)? In afara de faptul ca in varianta "bani gheata" voi primi banii un pic mai repede, mai exista alte diferente pentru mine, ca vanzator?
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 21:45, 4 Noiembrie 2013
Va multumesc mult. Creditul ar fi urmat sa fie in lei si tocmai din motivele enuntate de dvs. ma gandeam ca, transformand ulterior banii in euro, voi primi, in final, mai putin decat as primi in varianta cash. Intre tiomp, insa, am primit o oferta mai avantajoasa, cu bani cash, si voi opta pentru aceasta. In acest context, va rog mult sa-mi spuneti ce solutii de plata exista si sunt sigure atat pentru mine, ca vanzator, insa si pentru cumparator, ca sa nu aiba vreo temere ca va da banii si nu se va incheia contractul. Adica: exista o alta varianta, cvu excepţia plăţii la notar, cu banii cash, care confera siguranţă ambelor părţi ? Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil in ro de la cetatean strain, transfer international in euro, credit ipotecar in lei Ssiennas Ssiennas Buna ziua. Urmeaza sa cumpar un imobil in Romania prin credit ipotecar, la un pret negociat in euro la curs bnr. Vanzatorul este cetatean strain UE si ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare. cerul cerul La data de azi am semnat un precontract de vanzare cumparare. In precontract se scrie asa eu fiind VANZATORUL: \"[b]Pretul[/b] apartamentului este de 35000 ... (vezi toată discuția)