Buna ziua,
V-as ruga frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am un rau platnic , nu plateste cheltuieli comune de bloc de 1 an . As vrea sa-l dau in judecata pentru plata restantelor. Imi puteti spune care sunt pasii de urmat si ce costuri implica.
Nu ne vom constitui niciodata in Asociatie de Proprietari deoarece:
1.Nimeni nu ne poate obliga
2. Nu ne dorim acest lucru.
In afara ca platim impozite si salarii aiurea nu vad nici un avataj (in afara situatiei cand un locatar este rau platnic).
Chiar astazi voi intocmi si trimite o reclamatie catre politia comunitara in care le voi da datele pe care le am despre locatarul respectiv si le voi explica situatia debitelor acestuia. Sa vedem ce imi raspund. Sa il caute ei. Eu nu am timp sa alerg pe la Judecatorie. Am serviciu iar timpul meu liber este de 1000 de ori mai important.
Indiferent sunteti asociatie de proprietari sau nu, banii ii puteti recupera doar in instanta.
Nici politia comunitara, nici alta politie sau institutie administrativa a statului nu are cum sa va ajute. Sigura modalitate este calea judiciara.
Are vreun contract cu dv. personal? Sunteti in vreo relatie directa? In ce calitate l-ati putea dv. da in judecata? De vecin?
Parerea mea este ca pe vecin trebuie sa-l dea in judecata un reprezentant legal al proprietarilor si acesta ar fi presedintele asociatiei....., dar care asociatie n-ar cam exista pentru ca ziceti ca nu vreti si n-aveti nevoie de ea.
Exista Asociatie de locatari, atat. Blocul are doar 14 apartamente dintre care doar 7 sunt locuite, in proportie de 90 % de oameni in varsta. Acum intelegeti ca nu ar fi fezabila (ci chiar aproape imposibila) constituirea unei asociati de proprietari. Oamenii astia deabia au timp si bani sa isi ingrijeasca sanatatea, nici pomeneala sa umble dupa acte sau sa constituie comitete de bloc.