avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trimitere in judecata rau-platnici cheltuieli de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trimitere in judecata rau-platnici cheltuieli de bloc

Buna ziua,
V-as ruga frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am un rau platnic , nu plateste cheltuieli comune de bloc de 1 an . As vrea sa-l dau in judecata pentru plata restantelor. Imi puteti spune care sunt pasii de urmat si ce costuri implica.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:40, 20 Decembrie 2013
Enereco a scris:

Sa inteleg ca il pot actiona in judecata in nume personal ? Ar fi posibil ?

Binenteles ca se poate. Dar evident ca trebuie sa aveti si un motiv sustenabil.
Nu vreau sa postez ca Gica contra la mesajul dv., dar cred ca acea asociatie de proprietari, asa costisitoare cum vi se parea ca ar fi fost ea, va scapa din necaz.
Acum ce faceti? Il cautati pe nea X prin lumea-ntreaga si cine sa dea de el? Cine sa-l dea in judecata? Incercati ca asociatie de locatari, poate sa reusiti ceva, dar in mod normal n-ati avea sanse pentru ca nu aveti personalitate juridica, nu aveti acte de constituire, un acord de asociere din care sa reiasa ca el a fost proprietar acolo.....adica va trebuie multa alergatura. Cine sa se ocupe de asta?

Si nici nu cred ca taxele la stat ar fi fost enorm de mari la niste salarii derizorii pe care le-ati fi platit, dar iata, acum, daca nu reusiti in instanta, va trebui sa impartiti intre dv. acea suma lasata de vecinul disparut. Cred ca suma este mai mare decat taxele pe care le-ati fi platit la stat...
Aceeasi batrani care-si numara banutii pentru medicamente si paine, va trebui sa plateasca aceasta suma....

De-aia va spuneam ca o asociatie de proprietari legal constituita poate sa-si apere proprietarii mult mai eficient decat niciuna sau una cu probleme de legalitate...
Nu e vorba de Gica contra. Eu chiar va sunt recunoscator pentru sfaturi si le citesc cu placere si interes.

Suma in cauza nu este mare. un pic peste 500 de lei. Insa ma enerveaza ca este nesimtit.

Se vede ca nu reuseste sa se gestioneze deoarece a fost casatorit, a divortat iar casa este pe cale sa o piarda in favoarea bancii unde s-a imprumutat. De aia s-a si mutat. Deci sper totusi ca in momentul vanzarii, cineva sa achite datoriile restante. Altfel macar il vom sicana cu judecatoria, politia.... orice .... . Cam aceasta ar fi o descriere succinta a situatiei.
Daca pierde casa in favoarea bancii si casa va fi vanduta la licitatie, atunci veti pierde acesti bani.
In situatii similare nici asociatiile de proprietari nu au sanse de a-si vedea banii din restante primiti daca apartamentului cu pricina nu i s-a inscris privilegiul imobiliar. Si chiar si cu privilegiu imobiliar inscris, in unele situatii nu se obtin banii.

Deci numai de la el si numai inainte de a pierde casa in favoarea bancii exista sanse minime, altfel sansele se reduc la zero.

Da, suma nu este prea mare, chiar nu merita, zic eu, atata zbatere. Ar fi un efort disproportionat de mare si aproape fara sanse de succes. Ma gandeam la sume de ordinul miilor de lei.....
Dar constituirea unei asociatii de proprietari nu costa mai nimic.
O asociatie de proprietari poate fi condusa si administrata de 1-3 oameni alesi ca presedinte si membri in comitet fara nici o cheltuiala, fara taxe si impozite la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere Pistruiatu Pistruiatu Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la asociatia de proprietari ca nu mi-am achitat suma de 1.129,48 Ron reprezetand lunile februarie-mai si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Mediere sau actionare in instanta restantier? mihaela6202 mihaela6202 Avem restantieri in bloc, cu sume mai mari sau mai mici de plata, dar mai vechi de 90 zile. Ce sanse de reusita sunt in caz de mediere in comparatie cu ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)