avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Facilitati Utilitate Publica?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Facilitati Utilitate Publica?

Buna ziua. Intrebarea la care nu gasesc raspuns si pentru care va solicit ajutorul este:
Dupa ce o organizatie nonguvernamentala a fost recunoscuta de Utilitate publica in baza OG nr. 26/2000, ce Facilitati are?
Mai exact.. de ce o organizatie ar depune dosarul pentru a fi recunoscuta ca de utilitate publica?
Statul ii asigura plata utilitatilor? Statul ii asigura salarile angajatiilor? care ar fi facilitatea de a fi recunoscuta ca fiind de utilitate publica?

Multumesc..
Cel mai recent răspuns: mahatma4g , utilizator 08:34, 5 Noiembrie 2013
Nu exista nici o facilitate. Cu exceptia faptului ca poate primi in concesiune bunuri din proprietatea publica a statului (atentie nu sunt imobile, etc ce fac parte din proprietatea privata a statului). Cazurile sunt destul de limitate si doar ar presupune concesiunea unei faleze daca organizatia ar derula acolo un proiect de interes general sau colectiv (salvarea unei sprecii de pesti, etc)
O alta facilitate ar fi pentru scutirea impozitului pe publicitate pentru o serie limitata de domenii de activitate (sport, cultura, muzee si alte 2-3).
In principal nici una din aceste facilitati nu este relevanta.

Asa cum spune si titlul, utilitatea publica este o certificare de recunoastere a activitatii, un fel de sistem de certificare ISO.
Sunt mai multe teorii cu privire la avantajele fiscale pentru organizatiile de utilitate publica, mai in toate cazurile nu se recomanda facilitati fiscale directe.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pentru asociatii mikyangel mikyangel Daca o Asociatie aduce scutere pentru persoane cu handicap din China, pentru a le dona membrilor sai , plateste taxe vamale, de import, sau alte taxe? (vezi toată discuția)
Evaluare icoana veche zenovica zenovica Buna ziua ! Poate cineva sa ma ajute cu un sfat.? Ma intereseaza cum se procedeaza pentru evaluareai unei icoane ca vechime si pret,si ce mai este necesar ... (vezi toată discuția)
Impozit teren parohie mirunadinu mirunadinu Am contract de arenda cu Parohia comunei de mai multi ani. Recent curtea de conturi a facut un control la Primarie si a cerut ca eu ARENDASUL, PERSOANA ... (vezi toată discuția)