avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspendare executare
Discuție deschisă în Executare silită

Suspendare executare

S-a aprobat de catre instanta executarea silita a Primariei Municipiului Bucuresti. BEJ a trimis somatie si dupa expirarea termenului de raspuns (de fapt nu s-a primit nici un raspuns), s-a facut poprire la Trezorerie ), moment in care Municipiul Bucuresti prin Primarul General a facut contestatie, dar inca nu s-a dat termen. Va rog sa-mi spuneti daca pana se da termen si pana la finalizarea procesului se suspenda executarea sau Trezoreria trebuie sa vireze banii in contul BEJ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 10:18, 5 Noiembrie 2013
Executarea silita se poate suspenda in cadrul contestatiei, numai daca s-a cerut acest lucru si s-a achitat cautiunea stabilita de instanta.
Suspendarea se aplica din momentul in care s-a depus contestatia si cererea de suspendare cu cautiunea acgitata sau termenul de judecata care inca nu a fost stabilit?
Nu. Cu privire la suspendare, instanta se va pronunta prin incheiere. La primul termen se va pune in discutie capatul de cerere privind suspendarea, se va stabili cautiunea si se va da un termen pentru a fi achitata. Dupa ce se achita cautiunea, instanta se pronunta prin incheiere prin care admite sau nu suspendarea executarii (in 90% din cazuri, se admite).Pana la momentul pronuntarii instantei, se poate cere suspendarea provizorie, insa este necesara plata cautiunii.
Va multumesc din suflet si sa nu considerati ca profit de profesionalismul dvs., dar vreau doar atat sa-mi spuneti daca la fisa dosarului se mentioneaza doar partile si obiectul cauzei respectiv contestatie la executare este posibil sa fi fost un termen la care sa se fi aprobat sau respins eventuala cerere de suspendare, iar eu, ca intima,t sa nu fi fost anuntata sau citata?
de mentionat ca primul termen la care se refera dna este deobicei si ultimul, in general dupa 7-8 amanari. In 90 % din cazuri cererea de suspendare in cadrul contestatiei este respinsa ca lipsita de obiect pentru ca pe ea se pronunta odata cu fondul. Importanta si esentiala este o cerere separata de suspendare provizorie.

Si poate ca in suceava procentul e de 90%, in celelalte instante tinde sa scada sub 50 %. suspendarea se da doar daca este temeinic motivata urgenta.

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita Borza Borza Buna, va rog sa ma lumineze cineva in urmatoarea problema.Am depus o contestatie la executare prin care am cerut ca prin incheiere sa se suspende executarea ... (vezi toată discuția)
Cautiune executie cata35 cata35 Doresc sa suspend o actiune de executie si am inteles ca trebuie sa depun in intervalul de 15 zile de la comunicarea scoaterii la licitatie a bunului o ... (vezi toată discuția)
Recuperare recipisa cautiune - cererea suspendare nu a fost admisa Notsure Notsure RECUPERARE RECIPISA CAUTIUNE Buna ziua! Am urmatoarea intrebare: am o contestatie la executare, pentru care am solicitat si suspendarea- am platit ... (vezi toată discuția)