avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul pensie cu salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul pensie cu salariu

Sunt pensionata gr.III de invaliditate, cu drept de munca de 4 ore si cu o pensie mai mica decat salariul mediu brut pt. anul 2013.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca ma pot angaja intr-un minister unde salariatii au statut de functionar public? Exista restrictii pt. functionarii publici, astfel incat persoanele pensionate medical sa nu poata fi angajate?


Cel mai recent răspuns: Mihaela_3 , utilizator 08:10, 5 Noiembrie 2013
Durata normală a timpului de lucru pentru funcţionarii publici este, de regulă, de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
In cazul dvs, nu se poate pune problema unui astfel de program de munca si din aceasta cauza nu puteti fi angajata ca si functionar public.
Va multumesc pentru raspuns, insa am o nelamurire. Imi puteti preciza articolul de lege care reglementeaza obligativitatea duratei de munca a unui functionar public, avand in vedere ca Legea nr. 329 din 5 noiembrie 2009 (*actualizata*)privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, prevede cumulul pensiei cu salariul chiar si pentru functionarii institutiilor publice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie-salariu maryan52 maryan52 la ce se refera noua lege cumulare pensie-salariu (la bugetari)? lege care se afla la semnat la Presedinte (vezi toată discuția)
Cumulare salariu cu pensia limita de varsta melaniadomnea melaniadomnea daca exista posibilitatea cumularii pensiei la limita de varsta cu salariul unui functionar public in cond in care pensia nu depaseste salariul brut pe economie (vezi toată discuția)
Legea 329/2009 popa marisa popa marisa Mai este valabila Legea 329/2009? Ma intereseaza valabilitatea acestei legi in ideea reorganizarii ce urmeaza a avea loc in cadrul Ministerului Mediului. (vezi toată discuția)