avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de inchiriere intre 2 firme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de inchiriere intre 2 firme

o societate comerciala (neplatitoare de TVA ) inchiriaza o parte din spatiile pe care le detine in proprietate unei firme ce urmeaza sa se infiinteze pentru sediu social.
trebuie inregistrat undeva contractul?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 09:02, 5 Noiembrie 2013
Nu trebuie. Dar este bine. Pentru a putea fi titlu executoriu in materie de plata. La finante sau notar.
Buna ziua,

Prin OUG nr. 54/2010 a fost introdusa obligatia ca la inmatricularea societatilor comerciale si la schimbarea sediului lor social sa fie prezentate Oficiului Registrului Comertului documentele:
-care atesta existenta dreptului de proprietate/folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social inregistrat la organul fiscal din cadrul ANAF in a carui circumscriptie se situeaza imobilul;
-emise de organul fiscal ca mai sus care sa certifice faptul ca pentru imobilul cu destinatie de sediu social nu a mai fost inregistrat un alt document ce atesta cedarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil (cu titlu oneros sau gratuit) ori existenta unor alte contracte prin care s-a cedat dreptul de folosinta asupra aceluiasi imobil, dupa caz (procedura de eliberare a certificatului de sediu social este cuprinsa in Ordinul ANAF nr. 108/2012).
Pentru obtinerea certificatelor pentru spatiul cu destinatie de sediu social si a adeverintelor privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social, cei care vor sa infiinteze o societate comerciala nu se vor mai adresa AFP ci direct la ORC.
vezi: OUG 54/2010 si Legea 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009.

Cu stima,
legalmgm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire sediu societati cu asociati diferiti in acelasi imobil Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa am o intrebare: conform noilor modificari, pot mai multe societati comerciale sa aiba sediul in acelasi imobil, acestea neavand nici un asociat ... (vezi toată discuția)
Sediu social raducanu_tatiana raducanu_tatiana Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Doresc sa-mi fac o firma. Problema e ca acolo unde vreau sa-mi inregistrez sediul social, mai sunt inregistrate inca trei ... (vezi toată discuția)
Contract comodat Haralambie BARBU Haralambie BARBU Doresc sa primesc un p.d.v. privind obligativitatea inregistrarii unui Contract de Comodat la Directia Impozite si Taxe Locale si termenul de inregistrare dupa ... (vezi toată discuția)