avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despagubiri civile - proces penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Despagubiri civile - proces penal

Buna ziua.

In urma cu 16 ani am suferit o condamnare cu executare si plata unor despagubiri civile mai multor persoane. Unii erau rezidenti temporari in Romania.

Am executat aproape 3 ani de inchisoare.
Dupa eliberare.. nu mi-a fost solicitata plata daunelor, nu stiam unde sa merg, cui sa platesc. Unii si-au schimbat resedinta, altii au plecat din tara.
Acum am depus cerere de reabilitare. Neplata acestor despagubiri ar putea constitui motiv de respingere a cererii ?
As putea sa achit statului aceste sume.. si sa gestioneze ei eventualele plati ?

Va multumesc anticipat.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:53, 7 Noiembrie 2013
Potrivit art. 137 C.p., o conditie de admisibilitate a cererii de reabilitare judecatoreasca este aceea de a fi achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora a fost obligat prin hotărârea de condamnare.
Sumele la care ati fost obligat trebuie achitate destinatarilor acestora.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Multumesc pentru raspuns.

Totusi, tinand cont ca eu am fost privat de libertate pentru mai multi ani iar dupa eliberare partile vatamate n-au incercat in nici un mod sa obtina sumele de bani .. nu se prescrie acest drept ? Au trecut 16 ani in care eu am avut domiciliul declarat.

Iar daca instanţa constată că nu este îndeplinită aceasta condiţie, dar aceasta nu se datoreşte relei-voinţe a condamnatului, poate dispune reabilitarea ?

Multumesc.
Veti avea probleme din acest motiv.
Incercati sa va angajati avocat pentru a vedea cum sa procedeze.
Problema trebuie rezolvata pentru ca nici peste cativa ani nu se va admite reabilitarea daca nu rezolvati problema.
Adica ori o rezolvati acum ori mai tarziu in aceleasi conditii ca si acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal, cazier "curat" George_m_45 George_m_45 in anul 2008 am terminat de executat o pedeapsa de 2 ani pentru o infractiune economica. dupa cat timp o sa am cazier curat, sau ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face reabilitarea??? mihasava mihasava Buna seara....Stie cineva cum se poate face reabilitarea ptr cineva care a efectuat 3 ani din cei 5 la care a fost condamnat???A fost eliberat in decembrie ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar florinvtrifan florinvtrifan ma afecteaza cazierul la sc de soferi? am fost condamnat cu executare in \\"98 la 4 ani ,am fost eliberat conditionat pt buna purtare si nu am nici o ... (vezi toată discuția)