avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce este o intampinare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce este o intampinare?

ce este o intampinare si este neaparat obligatoriu raspuns la intampinare?
Cel mai recent răspuns: bassmafya17 , utilizator 14:18, 5 Noiembrie 2013
In intampinare dvs. va aparati de pretentiile pe care le are reclamantul in cererea de chemare in judecata. In actul de procedura cu pricina, treceti exceptiile pe care intelegeti sa le ridicati, dovezile pe care va bazati in aparare pentru fiecare capat de cerere si nu in ultimul rand motivarea in fapt si in drept. In fapt inseamna ca povestiti realitatea legata de pretentiile reclamantului, iar in drept inseamna ca treceti temeiul de lege (articolul de lege). Trebuie sa o depuneti inainte cu 5 zile de termenul stabilit de instanta si in atatea exemplare cate parti sunt, plus unul pentru instanta.
si este nevoie obligatoriu de raspuns la intampinare?
Intampinarea reprezinta actul de procedura prin care paratul raspunde la cererea de chemare in judecata, prin care se apara fata de pretentiile reclamantului. Paratul arata astfel, în scris, apararile sale si mijloacele de proba pe care intelege sa le foloseasca.
Obligatoriu nu este, dar nu doriti sa va aparati?
ba da,dar nu e suficient ce am scris in contestatie?aici pot scrie si altceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort acasa.v acasa.v buna ziua am si eu o intrebare daca se poate, sotia a introdus actiunea de divort am gasit citatia in posta desi pe citatie scrie recomandat eu n-am semnat ... (vezi toată discuția)
In atentia domnilor juristi cu experienta sunt economista si novice in materie de drept.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina o intampinare? (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa depui la dosar intampinare Livica Livica Am primit o citatie in care de spune ca judecata se poate face in lipsa si trebuie sa trimit la Judecatorie copie de pe actiune si actele anexe cu mentiunea de ... (vezi toată discuția)