avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat - emitere permis in alt stat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat - emitere permis in alt stat

Am si eu o intrebare al carei raspuns nu l-am gasit in legislatie.
Imi este anulat permisul pt alcool, dar mai am un permis emis de alta tara. In cat timp de la anularea celui de RO pot circula in RO cu cel emis de alt stat?

Am gasit in legislatie ca dupa 12 luni pot da examen, dar nu am gasit cat timp nu am dreptul sa circul in RO.

Va multumesc anticipat.
Eu cat citisem prin legislatia rutiera, infractiunile sunt 'conducerea cu permisul suspendat' si 'conducerea fara permis'. Nu inteleg, inclusiv in cazul tau, daca te prinde conducand in perioada de 1 an circuland cu permisul in buzunar, care e incadrarea.
Incadrarea este: conducere pe drumurile publice ale unui autovehicul de catre o persoana al carei drept de a conduce a fost anulat (nu e tot una cu "conducere fara permis", aici pedeapsa este mai mare). Sa presupunem ca ai facut scoala de soferi si ai dat examen odinioara...
P.S: Problema este atunci cand nu ai ce arata in caz ca esti oprit...depinde de noroc, eu unul am permis (am declarat in UK ca permisul este retinut de Politia romana si mi-au eliberat duplicat. Sincer eu am condus in toata perioada urmaririi penale dar am avut noroc sa nu ma opreasca nimeni. Bineinteles ca n-o sa mai consum alcool in viata mea la volan ! Daca mergi regulamentar nu vad la ce te-ar opri...oricum NU RECOMAND
De ce am riscat sa conduc ? Deoarece in perioada cercetarii daca te prinde la volan, faptele sunt concurente si tot o pedeapsa o sa iei - cu suspendare. Numai daca esti in perioada de incercare (dupa ramanerea definitiva a hotararii) atunci ti se revoca suspendarea si ti se da cu executare...
Mai exista o varianta ca tu sa fi savarsit o fapta in orasul x si alta in orasul y si sa fii judecat de 2 instante, atunci e incurcata treaba...
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
seat, utilizator
manuela43 a scris:

Da,in Romania. Dar vin si eu cu intrebarea urmatoare:
utilizatorul ce are un permis de conducere eliberat de Politia altui stat de ce nu poate conduce cu acel permis in Romania? Daca are acel permis inseamna ca persoana respectiva are si dubla cetatenie sau alt document care sa-i permita sa conduca pe teritoriul tarii care I-a eliberat documentul.
Si alta intrebare: dreptul de a conduce un autovehicul ii este luat si in alt stat? Poate conduce in alte tari cu permisul eliberat de alta tara afara de Romania ? Sigur ca da. Cum romanii pot conduce cu permisul lor in toata lumea asta asa si invers e la fel de valabil. Asta a intrebat utilizatorul ce a initiat acest subiect. Asa cred!!!

cioan a scris:

Va incadrati in conducerea unui autovehicul fara a avea acest drept, dreptul de a conduce autovehicul a fosst anulat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

e clar ca dreptul de a conduce in romania va fi recastigat dupa un an si in urma examenului de redobandire.
automat e ilegal daca cel de al doilea permis a fost obtinut concomitent cu cel romanesc..
intreb si eu ca cel citat-dreptul de a obtine permis in alt stat dupa cel romanesc a fost anulat in imediata perioada si conducere in acel stat doar-pt romania clar e ilegal-este in regula?
si daca la o reinnoire a acelui permis strain in tara respectiva, legea romaneasca are posibilitatea de a face obiectie, in eventualitatea trimiterii in romania pt verificari de a nu detine doua permise(si din tara de origine)?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
aadrian74, utilizator
Salut , am citit despre fosta ta problema !
Cu aceiași problema ma confrunt si eu acum !
Îmi poți te rog spune cum ai procedat tu într-un final ??
Eu am permis de conducere american. Pot conduce cu el in Romania cand vin in vacanta?

Alte discuții în legătură

Permis anulat in romania, dobandirea unui nou permis in strainatate george_adrian_cj george_adrian_cj Buna ziua , Permisul mi-a fost anulat in Romania pentru conducere autovehicul neinmatriculat si fuga de la locul accidentului ( fara victime ) si am primit 1 ... (vezi toată discuția)
Buna seara, recent mi-a fost anulat permisul de conducere in ... bogdandragos bogdandragos Buna seara, recent mi-a fost anulat permisul de conducere in baza hotărârii de condamnare rămasă definitiva. Detin permis de conducere valabil intr-o tara ... (vezi toată discuția)
Daca permisul mi-a fost anulat in romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de uk pot sa mai conduc in uk? andrew14 andrew14 in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici ... (vezi toată discuția)