avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta de asigurat CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta de asigurat CASS

Buna ziua, Daca la momentul internarii in spital , viitoarei mame i se cere adeverinta prin care sa dovedeasca plata contributiei la cas, precum si contul in care se vireaza aceasta contributie, insa ea nu lucreaza.....este posibil sa se aduca adeverinta din partea sotului ? Adica daca sotul plateste asigurari de sanatate, implicit si sotia are calitatea de asigurat ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:20, 6 Noiembrie 2013
Sotia este coasigurata sotului?
Nu este....se poate sa se interneze in baza adeverintei sotului sau trebuie sa devine coasigurat ? Daca da, cum anume se procedeaza ? Sau ce alta solutie mai exista ? Multumesc !
Eu stiam ca gravidele sunt asigurate prin efectul legii in sistemul national de sanatate.Deci cum e ?
Intr-adevar, din categoriile de persoane care beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei se numara
a) soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;

b) femeile însărcinate sau lăuzele, dacă nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară. etc.
Prin urmare, la internarea pentru nastere i se cere adeverinta de salariat, nu este si nici coasigurat nu este si nu doreste sa devina..... Daca intra in somaj poate aduce adeverinta care dovedeste plata contributiei la Cas ? Este adevarat ca pe timpul somajului esti asigurat la sanatate ? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala mariaelena1999 mariaelena1999 Buna ziua, Am 29 de ani si sunt insarcinata.Nu muncesc de vreo 3 ani deci in concluzie nu am asigurare medicala. As vrea sa va intreb daca sunt ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru gravide lenaka7 lenaka7 Buna seara, sunt insarcinata in 15 saptamani, momentan sunt coasigurata pe asigurarea sotului deoarece nu lucrez de vre-o 2 ani. As vrea sa aflu mai multe ... (vezi toată discuția)
Gravida obligata sa-si plateasca asigurarea medicala melinaR melinaR buna seara am o vecina care e gravida in 7 luni in urma cu 4 luni sotul a avut un accident si nu a mai putut sa munceasca acesta fiind asigurat dar sotia nu a ... (vezi toată discuția)