avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Cum opresc difuzarea slujbelor religioase in boxe ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Cum opresc difuzarea slujbelor religioase in boxe externe?

Ca in multe alte localitati din tara noastra, si la noi a inceput cu un an in urma sa urle boxele din turnul bisericii ortodoxe in asa hal, incat la peste 300m in dormitorul nostru vibreaza geamurile. Nenumarate rugaminti si discutii, chemarea politiei, discutii cu protopopul ce raspunde de zona, nu au dus la rezolvarea acestei probleme. Preotul din turnul galagios a inceput sa "monteze" localnicii impotriva noastra si a tuturor celor care au avut curajul sa spuna ca sunt deranjati de zgomot, unii nefiind ortodocsi au dreptul sa nu fie stresati si obligati sa asculte ritualurile acestei biserici. Cum putem rezolva problema asta? Este un gest provocator de stres, nedorit, mai nou au inceput si amenintarile directe cum ca ne scoate din localitate, ne "pune cu botul pe labe" si altele... Va rog, foarte serios, dati un sfat in acest sens si eventual sa ne reprezentati in procesul care sa aduca un ordin judecatoresc pentru demontarea boxelor din turn. Multumesc anticipat. Cu respect:Showmaster #-o
Tarzan, corect!nu ma intereseaza cultul ci nfaptul ca ne obliga sa ascultam un cantor muci de beat, doi sau mai multi "cantareti" la fel de falsi si muci, si un preot care oricum e in plus, toate la un loc, nu conteaza, cum spuneam, religia, ci faptul ca ne deranjeaza si ne obliga sa ascultam o slujba pe care nu ne-o dorim sub nicio forma si autoritatile nu vor sa ia atitudine decat fata de noi ca ii derqanjam cu reclamatiile noastre in loc sa ne conformam si sa acceptam abuzul si stresul provocat de un preot care fusese cu ceva timp in urma agent de vanzari la o companie de bauturi racoritoare cu nevasta dansatoare in cluburi xx, ajuns popa si preoteasa.... despre asta vorbim! Abuzuri si porcarii musamalizate de biserica.... ca de obicei.... Unde este dreptul cetateanului la liniste in propria casa si curte, unde este dreptul de a-si alege religia in mod liber, fara sa fie obligat fortat sa asculte asemenea slujbe nedorite fara sa ai dreptul sa iei atitudine si fara sa se faca liniste conform drepturilor de baza ale omului ca linistea, dreptul de a-si alege ce si cand doreste sa asculte in propria casa! Daca eu dau drumul la muzica, ma amendeaza, dar pe acesti porci nesimtiti nu numai ca nu ii amendeaza, dar ii si sustine i n aceeasi lege in care se spune clar ca eu nu pot deranja slujba din biserica cu alte zgomote! Adica ei pot face orice, dar eu nu am drept la replica legala?! Pai ce naiba de legi avem si pentru cine!? Ok, o sa adun 60 de motociclisti si osa ne plimbam in jurul bisericii pana se termina slujba. Ce ne face? ne interzice sa circulam pe drumurile publice? Probabil ca da, cum merg lucrurile nin tara asta de rahat! Aveti careva o varianta care sa functioneze, sau pierdem timpul cu discutii inutile? Ma asteptam ca macar aici sa gasesc rezolvare la problema semnalata, nu vorbe-n vant si glume! Cu tot respectul! Asta e motivul pentru care traim in tara de cacat: nu se ia atitudine in nimic, doar se vorbeste si se face haz de necaz. Multumesc, dar nu, merci! Vreau rezolvare, nu texte! Cei ce nu sunt in stare sa dea sfaturi reale ca Tarzan, care macar a incercat sa ajute la rezolvare, abtineti-va de comentarii! Daca cineva imi cere sfatul in domeniul meu de activitate, il tratez cu seriozitate si incerc sa ajut daca pot... asta asteptam pe avocatnet, nu sarcasme si ironii... Cu tot respectul, repet. Deci aveti sfat concret sau nu? Gasesc aici pe cineva care sa ne reprezinte cazul in fata unei instante sau nu? Asta e tema stimati concetateni! Sa gasim rezolvari, nu discutii goale, ca pentru asta sunt alte pagini pe net! Cu stima si respect: Showmaster.
S-a mai purtat o astfel de dicutie in urma cu mai multi ani.
Daca o veti gasi va poate ajuta.
Concluzia mea este ca nu aveti ce sa faceti.

La musulmani ati auzit vreodata o slujba pe la 5 dimineata?
Probabil ca daca ati merge intr-o tara musulmana nu v-ar mai deranja nimic...
Ce tot aveti cu musulmanii, nu stiu, pe de alta parte in acele tari este religie nationala. La noi, fiind o tara multiculturala si multireligioasa, nu exista asa ceva si nici nu este normal sa fie nevoit cineva sa asculte slujba altei biserici, decat ceea ce isi alege! Va intreb eu, ce ar fi daca toti ar proceda la fel, daca toate bisericile ar monta sisteme exterioare si ar da drumul care cat poate de tare?! In tara noastra insa, din pacate, preotii ortodocsi isi fac de cap fara sa aibe pic de respect fata de cetatenii din jur, pana cand alte religii nu fac asta regulat, decat foarte sporadic si culmea, ei sunt imediat amendati de catre autoritati imediat ce este semnalata problema, deci se poate rezolva, exista cale legala, dar nu si pentru cea mai de cacat biserica din lume, care scoate la licitatie anual scaunele, uita sa dea chitante cand primeste bani in majoritatea cazurilor, o biserica ale carei reprezentani mint cu nerusinare atunci cand spun ca nu te inmormanteaza daca nu platesti contributia anuala, dar pentru fiecare serviciu prestat te taxeaza dupa plac si atentie, nu este de stat, este o grupare cultural-religioasa ca oricare alta! Apropo de musulmani, e o idee buna, voi trece la musulmani si voi tine rugaciuni la 5 dimineata in boxe externe.... Ma vor amenda sigur, dar "zgomoteca de pe deal" va continua fara probleme.... Repet, aveti careva sfat concret si strategie de atac in acest caz, va intereseaza sa ne reprezentati in instanta sa oprim aceasta nesimtire absoluta?! Suntem totusi pe avocatnet, nu pe clubul motociclistilor sau altceva. Chiar nu este un avocat serios aici care sa porneasca alaturi de noi in batalie?! Atunci nici nu stiu de ce mai exista paginile astea, sincer. Tarzan merci oricum, respectele mele tuturor.
stiti care o paradoxul?
cand o mana de sectanti cantau si isi tineau slujbele religioase, undeva, intr-un spatiu public,in aer liber, crestinii nostri ortodocsi, prin glasul si scandalul lor i-au fugarit.....deci, unde-s multi puterea creste......
showmaster a scris:

Chiar nu este un avocat serios aici care sa porneasca alaturi de noi in batalie?! Atunci nici nu stiu de ce mai exista paginile astea, sincer. Tarzan merci oricum, respectele mele tuturor.


@showmaster

Imi pare rau de cea ce vi se intampla,stiu ca nu e corect sa ascultati ce nu doriti,ma refer la slujba religioasa. Nici Dumnezeu nu forteaza pe nimeni sa asculte,fiecare e liber sa aleaga ce cale are de urmat.

Referitor la nemultumirea dvs ca nu ar exista nici un avocat serios care sa porneasca alaturi de dvs la bataie,asta nu depinde de avocat,ci de dvs. Trebuie sa cautati.
In privinta acestui site avocatnet,acest site a fost gandit si pus in aplicare de catre dl.Alin Popescu,care s-a gandit sa initieze acest forum pentru a ajuta pe alti oameni care se confrunta cu probleme juridice si altele. Toti care au ceva de intrebat,pot sa puna intrebare aici,si daca se gaseste cineva,un avocat sau un specialist in probleme pe care unii le intampina asa cum intampinati si dvs,avocatii si specialistii raspund in masura pe care o stiu. Nu e nimeni obligat sa raspunda sau sa ajute pe gratis. Cei care raspund,o fac din placere,gratuit,si asta ca sa ajute pe altii,dar si sa isi insuseasca cunostiintele.

Cam asta este tot. Sper ca ati inteles foarte bine. Nimeni nu e obligat sa va raspunda sau sa va ajute.Daca vreti sa fiti ajutat serios,poate cautati un avocat in regiunea dvs,poate avocatul ales va ajuta,dar contra-cost.

Eu v-am ajutat cu ce am putut si cu ce am stiut,ramane sa faceti plangere la politie in baza legii 61/1991,apoi mai departe in instanta.

Alte discuții în legătură

Zgomot clopote ora 6.00 sce76 sce76 Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)