avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament in conditii de urmarire penala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament in conditii de urmarire penala

Buna ziua. Parintii mei sunt intr-o situatie delicata deoarece in anul 2010 au cumparat un apartament impreuna cu fratele meu. Parintii detin ½ la fel ca si fratele. Problema este ca fratele meu a luat-o razna si le-a facut o multime de probleme culminand cu incendierea unei masini. Tocmai din cauza ca nu se mai puteau intelege cu el, parintii mei incepusera de cateva luni sa incerce sa vanda apartamentul. Au venit mai multe persoane interesate dar nu s-a finalizat nimic. Acum pentru a nu fi aruncati in drum prin executare am dori sa cumparam noi partea lui urgent (in cazul in care nu apare inca nimic la cartea funciara) si pana se va stabili suma pe care trebuie fratele meu s-o despagubesca sa vindem apartamentul pentru a o plati si de restul sa ramana ai mei cu o garsoniera. Nu vrem sa scoata ei la licitatie apartamentul pentru ca va ajunge poate sub jumatate din valoarea lui. Vrem doar sa il putem vinde urgent, poate sub pret ca atunci cand va fi stabilita suma sa o putem plati inainte ca cineva sa poata ataca contractul de vanzare-cumparare a partii lui. Va rog spuneti-mi daca aceasta sau alta ar fi solutia pentru ca amaratii mei parinti sa nu fi executati. Poate fi anulat contractul de vanzare a jumatatii pe care o detine ? Sau exista alta solutie prin care el sa piarda dreptul la acea jumatate. Poate pentru ca nu el a platit ? Mentionez ca plata apartamentului s-a facut din contul tatalui meu. Tatal mei a avut acesti bani din vanzarea prin « prima casa » a apartamentului pe care il detinea cu mama catre mine. Din acest motiv au si permis ca fratele meu sa fie proprietar. Va multumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:38, 8 Noiembrie 2013
In masura in care nu exista vreo masura asiguratorie institutita in cadrul procesului penal asupra bunurilor fratelui dvs. acesta are posibilitatea sa dispuna in mod liber de bunurile sale.
Da, exista riscul sa fie anulate aceste acte ulterior finalizarii procesului penal, insa numai daca se va dovedi ca acest contract a fost incheiat pentru frauda creditorilor.
Va multumesc! Si va mai adresez urmatoarea intrebare: parintii pot fi executati si ei pentru datoria lui ? Sau pentru ca detin jumatate din casa nu se va putea trece la aceasta masura? Ei intentioneaza sa plateasca pagubele dar inca nu stim la cat vor fi stabilite si cat de repede vor putea. Am inteles de curand ca era bine sa aiba drept de uzufruct mentionat in actul de proprietate. Deoarece nu ne-am priceput si notarul nu a precizat nu am stiut de acest amanunt
daca parintii dvs mai au ceva bani, pot face la notar partaj cu fratele si sa poata dovedi in caz ca va fi nevoie ca a si platit bani pe cota lui. Mai departe, fratele sa faca ce doreste cu banii si sa stea unde poate.
Mai exista varianta ca parintii sa se judece cu fratele ( asta e de durata si risca sa nu reuseasca, daca fratele nu e de acord) pt a dovedi ca banii au fost platiti de parinti, ca a fost vb fie de o simulatie, fie de un imprumut.
Teoretic e o simulatie, in esenta in spatele vanzarii e o donatie, fie de fonduri, fie de imobil, nu mai conteaza!
Parintii nu pot fi executati daca fratele dv. nu e minor. Si timp sa plateasca au pana la momentul la care fratele va fi executat... au timp mult chiar. Pana se vinde cota fratelui, poate niciodata... sau pana se solicita si se termina partajul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament maritaroxana maritaroxana Buna ziua!Mama a cumparat un apartament in anul 2000,cu banii obtinuti in urma vanzarii unei alte locuinte proprii.Aceasta l-a trecut pe contractul casei si ... (vezi toată discuția)
Pot cumpăra casa părinților? dacă da, e nevoie și de semnătura fratelui meu? gheorghisan gheorghisan Bună seara , as vrea să cumpăr casa părinților, părinți sunt divorțat. Un din părinți ar ramane in casa cu mn celălalt urmand sa primească ... (vezi toată discuția)
Mostenire gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna, parintii mei vor sa ne lase apartamentul lor cand ei nu vor mai fi, jumate-jumate, mie si fratelui meu. problema este urmatoarea: fratele meu vrea sa ... (vezi toată discuția)