avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare

Buna ziua,
Angajatorul care a dispus detasarea pt 1 an a unui angajat, poate sa refuze intreruperea acesteia in cazul in care angajatorul la care salariatul a fost detasat il notifica de intreruperea detasarii mai devreme? Poate refuza sa il primeasca pe angajat la munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 7 Noiembrie 2013
Daca va referiti la bugetari, ar putea daca au intervenit motive temeinice cum ar fi : stare de sanatate, sarcina, ingrijire copil, etc. (a se vedea L188/1999)
1. Legea nr.188/1999 se aplica functionarilor publici si nu intregului sector bugetar.

2. Incetarea detasarii nu se poate face la initiativa sa;salariatului.
Salariatul avea la dispozitie , inainte de a incepe perioada de detasare, posibilitatea refuzarii detasarii dispuse de angajatorul său dar numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
Intr-adevar, Codul Muncii nu reglementeaza si motivele pentru care se poate refuza detasarea.

3. Ce motive se invoca pentru a se inceta detasarea?
Buna ziua,
Nu salariatul doreste incetarea detasarii si nici angajatorul care l-a detasat. Cel care a intrerupt detasarea este angajatorul la care a fost detasat si nu a invocat niciun motiv, ci doar a dat o decizie de incetare a detasarii. Poate angajatorul la care se realizeaza detasarea sa o intrerupa mai devreme? Si doi Angajatorul care a detasat poate refuza primirea salariatului?
Nu este vorba de functionari publici.
In acest sens, exista aceasta psoibilitate.
Insa angajatorul la care a fost detasat va trebui sa informeze angajatorul de la care s-a detasat , ca incepand cu data de ... nu mai este nevoie de prezenta salariatului detasat la el, astfel incat se va inceta detasarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz detasare ginnyy ginnyy Poti inceta disciplinar CIM salariat pt refuz detasare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Detasare personal Andi Andreea Andi Andreea Buna ziua, Se pot detasa angajatii dintr-o firma , iar aceasta sa ramana fara activitate? Si daca angajatii refuza detasarea , ce ar trebui sa faca ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Se poate refuza o detasare impusa de angajator? adivoinea adivoinea Buna seara, Situatia este urmatoarea...mama mea lucreaza intr-o institutie de stat intr-un oras mic. In urma unor divergente cu directorul ... (vezi toată discuția)