avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul efectiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul efectiv

buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia de somaj? se stabileste in functie de salariul minim brut pe tara de acum(800lei), sau nu? ori este raportata la ISR(500lei)? astept raspuns urgent!!! multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:55, 8 Noiembrie 2013
Legea nr.76/2002 prevede, in acest sens:
Art. 45. - (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
.....
c) la data incadrarii in munca, conform legii, pe perioada determinata de cel mult 12 luni;
......

(3) Repunerea in plata, dupa suspendarea in conditiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) si k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii situatiei care a condus la suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj 2015 truscamonika truscamonika Buna ziua , As dori sa va intreb cat reprezinta indemnizatia de somaj pe anul 2015 , pentru ca pe anumite site-uri scrie 75% din salariul minim pe economie + ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ion_costea ion_costea Buna ziua ! De curind am aflat ca dupa cinci ani de lucru (consecutivi) in cadrul unei companii romanesti,punctul de lucru al acesteia in care am lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Cuantum somaj Birsan Bianca Birsan Bianca După o contribuție de 22 de luni în ultimele 24 de luni, la un salariu de 10000 lei șomajul va fi de 75% din salaiul sau ISR? (vezi toată discuția)