avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Total confuz: formularele 010 si 112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Total confuz: formularele 010 si 112

Buna seara,

Am un PFA din aprilie 2013 in sistem real. Nu am angajati. Vorbeam azi cu cineva care imi spune ca ar fi trebuit sa depun formularul 010 la momentul cand am infiintat PFA si apoi lunar sa depun formularul 112.

Chiar trebuie sa fac asta? Din ce am citit pe net in speranta unui raspuns rapid, formularul 010 se trimite direct la ANAF odata ce este inregistrat PFA, iar formularul 112 se depune doar daca am angajati.Mai mult, mi se spune ca as putea fi penalizat pentru nedepunerea acestor formulare...

Discutia a pornit de la faptul ca medicul de familie spune ca nu ma regaseste ca si platitor de asigurari sociale, desi eu platesc trimestrial aceste asigurari la administratia financiara, impreuna cu impozitul si pensia.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
teodor-andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 10:29, 7 Noiembrie 2013
Aveati obligatia ca in 15 zile de la infiintare PFA sa depuneti la Admin Fin. formularul 070 ( specific PFA, similar 010 pentru pers. juridice)
Va trebui sa "reglati" cumva aceast aspect cu cei de la Admin Fin. Faptul ca medicul nu va gaseste ar putea avea legatura cu aspectul prezentat, chiar daca banii au fost incasati.
Fara sa vreau sa va contrazic, dar sunteti sigur 100%?
pe net gasesc informatia:
"Astfel,
> pentru PFA infiintat la Registrul Comertului (care are cod unic de inregistrare)
- 070 nu se depune la inceputul activitatii, daca nu sint modificari fata de datele declarate initial la ONRC, deorece inregistrarea fiscala la administratia financiara s-a facut automat;"

eu am infiintat PFA la Registru, sediul ala de la Piata Muncii. Nu am facut vreo modificare fata de datele declarate
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
teodor-andrei, utilizator
Daca nu aveti angajati nu trebuie sa depuneti D 112.D 070 depuneti in cazul in care aveti salariati,deveniti platior de tva,etc.
Dvs.ati platit asigurarile sociale,sanatate si impozit pe venit nu pe codul fiscal al PFA-ului ci pe CNP-ul dvs.Pt.contributia de pensii ati depus D 600.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare pfa la administratia financiara Silvia Barbulescu Silvia Barbulescu Buna ziua, Doresc sa va solicit sprijinul in lamurirea unei probleme: Anul trecut in data de 14 august mi-am obtinut Certificatul de Inregistrare de la Reg. ... (vezi toată discuția)
Declaratii nedepuse la timp deiu160990 deiu160990 Am deschis o intreprindere individuala in primavara acestui an si nu am depus la finante nimic pentru ca nu am folosit niciodata firma.ce probleme pot sa am? (vezi toată discuția)
Depunere declaratie de inregistrare fiscala 010 ovy79ro ovy79ro Buna seara. Am un SRL infiintat in ianuarie 2013. Astazi am fost la Administratia Financiara a sectorului de care apartin, stiind ca trebuie sa depun in ... (vezi toată discuția)