avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Depunere declaratie de inregistrare fiscala 010
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Depunere declaratie de inregistrare fiscala 010

Buna seara.

Am un SRL infiintat in ianuarie 2013. Astazi am fost la Administratia Financiara a sectorului de care apartin, stiind ca trebuie sa depun in termen de 30 de zile de la infiintarea societatii declaratia de inregistrare fiscala 010. Doamna de la ghiseu mi-a spus ca acum nu se mai depun aceste declaratii deoarece se transmit de la Registrul Comertului. Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, daca intr-adevar asa este, sau doamna de la ghiseu nu stie ce spune. Maine ar fi ultima zi de depunere, in caz contrat stiu ca se prescriu amenzi pentru nedepunerea acestei declaratii. Daca intr-adevar nu se mai depune declaratia, pe baza carui document pot dovedi eu ca sunt sau nu platitor de TVA? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 19:47, 27 Februarie 2013

Declaratia 010 - vector fiscal se depune in continuare in urmatoarele cazuri:

1.In primul rand, se depune imediat dupa ce ies actele de la Registrul Comertului, pentru inregistrarea perioadei fiscale. Nu va luati dupa ce spun unii sau altii si depuneti declaratia de mentiuni in termen de 30 de zile de la ridicarea actelor de infiintare. Asta va fi prima declaratie 010 depusa de o firma si se mai numeste si declaratie de inregistrare (se bifeaza in fata, de inregistrare). Restul vor fi declaratii “de mentiuni”. In aceasta prima declaratie se va inscrie perioada fiscala (trimestru, semestru, an etc) si daca firma este platitoare de impozit pe venit sau pe profit. Daca aveti si salariati, luati in evidenta si impozitele aferente contributiilor salariale.

2. Se mai depune cand vreti sa deveniti platitori de TVA, indiferent daca devii prin optiune sau prin depasirea plafonului.

3. Se depune cand ai primul salariat, pentru luarea in evidenta a impozitelor corespunzatoare.

4. Se mai depune cand scoti ultimul salariat si scoti automat din evidenta si impozitele corespunzatoare.

5. Se mai depune cand firma devine platitoare de impozit pe profit din platitoare de impozit pe venit.

6. Se mai depune cand firma a depasit intr-un an cifra de afaceri de 100.000 eur si atunci depunerea de TVA va fi lunara. Se va depune 010 in luna ianuarie a anului urmator celui in care s-a depasit plafonul de 100.000 euro.

7. Alte cazuri in care se schimba vectorul fiscal si in care colectati sau depuneti impozitele care apar descrise in declaratia 010.
La inregistrarea societatii la Registrul Comertului ati completat un formular numit anexa nr. 1 in care ati bifat cam ceea ce este cuprins si in declaratia 010 si intradevar Registrul Comertului a transmis aceasta anexa nr. 1.
Dovada ca sunteti sau nu platitor de TVA se face prin certificatul de inregistrare in scopuri de TVA. Dupa constituirea societatii puteti face demersurile pentru inregistrare in scopuri de TVA conform OMFP nr. 2795 din 2011, cu aceasta ocazie depuneti declaratia 010.
Aveti aici un ghid de inregistrare in scopuri de TVA ca va ajuta sa va faceti o imagine asupra procedurii de inregistrare www.avocatnet.ro/content/art...
Ca sa fiti cu inima impacate depuneti, nu poate sa va refuze, va da un numar de inregistrare si gata. Pastrati exemplarul 2 la dumneavoastra pentru a face proba depunerii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic
Aveti mare grija, aceasta declaratie o depune contribuabilul nu se transmite de la Registrul Comertului.Depunerea Declaratiei 010 la infiintare – conform instructiunilor de intocmire a acesteia – este obligatorie depunerea ei la organul fiscal in termen de 30 de zile de la inmatricularea societatii la Registrul Comertului.-d-na stie de alte situatii cand se depune de RC-e vb de sit. cand se suspenda activ unei soc, de regimul derogatoriu de ef al declaratiilor si nu cand este vb de infiintarea unei noi societati,Depuneti la fisc ac decl , ce a spus d-na de la ghiseu nu va scoate din impas , cand va fi data amenda pt nedepunere in termen.
D-na daca ar fi draguta , rugati-o sa va specifice si legislatia in baza careia va da astfel de sfaturi.
Depuneti-o cu riscul ca d-na se supara!X-(
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vector 010 la asociatie / fundatie MIV MIV la o asociatie non profit va rog sa-mi spuneto daca si cum trebuie sa completez un vector 010 va multumesccccccccc (vezi toată discuția)
Infiintare firma - microintreprindere monicaVna monicaVna Buna ziua Am mare nevoie de cateva sfaturi. Urmeaza sa infiintez o firma pentru magazin online , ce va fi microintreprindere ( indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)
Vector fiscal IrinaMona IrinaMona Buna ziua. Am o nelamurire. Daca o firma nou infiintata are ROI mai trebuie sa depuna vector fiscal? (vezi toată discuția)