In anul 2007 am angajat un cetatean care avea pensie anticipata partiala. S-a dus la Casa de Pensii, si-a suspendat plata pensiei si dupa 5 luni de lucru i-am dat decizia de incetare a CIM si si-a reluat plata pensiei.
tudorvaleriu a scris:
In anul 2007 am angajat un cetatean care avea pensie anticipata partiala. S-a dus la Casa de Pensii, si-a suspendat plata pensiei si dupa 5 luni de lucru i-am dat decizia de incetare a CIM si si-a reluat plata pensiei.
Sigur, dvs. aveti dreptate iar eu am publicat ceea ce am scris fara sa verific si fara sa fi dat un raspuns pe masura intrebarii utilizatorului.
Bineinteles, ma refeream la cumularea veniturilor; o persoana, odata pensionata, ramane pensionar, chiar daca plata pensiei este suspendata, la cerere.
Ceea ce a reusit sa ma irite rezulta din topic: pensionarul nu doreste sa renunte la primirea pensiei anticipate ci vrea s-o cumuleze cu alte venituri, rezultate din angajare.
Omul "Gabriela Pintea" ii trateaza cu acelasi dispret pe cei care dispretuiesc legea!
Dvs. ati oferit solutia corecta si legala, solutie care, dupa cum rezulta din ultimul mesaj, nu-l intereseaza pe utilizator.
Conventia civila mai trebuie inregistrata la ITM??? Va multumesc foarte mult pt ajutorul oferit...
Dincolo de orice ironie sa stiti ca ma intereseaza solutia corecta si legala. Insa problema fiind mult mai complexa, am decis sa adopt o solutie de avarie. Si o sa va si explic de ce: pe mine m-a sunat o persoana X ca a avut control, la sediul firmei, de la ITM. Si in urma controlului efectuat de ITM s-a constatat faptul ca o persoana Y pensionata anticipat, lucra pentru firma respectiva fara contract de munca. Amenda fiind destul de mare pentru salariatii care sunt prinsi fara contract de munca, pe mine m-a rugat X, care imi este prieten, sa gasesc o solutie de avarie prin care sa incerce sa scape de o eventuala sanctiune. Si asa am decis, dar repet ca ultima solutie, sa ii facem lui Y conventie civila pe 2 zile ca sa efectueze cateva serviicii pentru firma X.... I-am explicat si lui ca dupa control sa remedieze situatia cu Y, pentru ca si in cazul in care va scapa nesanctionat, acest truc merge o singura data, dandu-i si solutia legala la problema.